Haagse Schaakbond

Home
Clubs
Agenda
Contact
Senioren
HSB
Competitie
Wedstrijden
Jeugd
Algemeen
Wedstrijden
Grand Prix
Inschrijven GP
NK12
Schaakles
Rapidcyclus
Algemeen
HSV - 16 februari
HO - 23 maart
DD - 4 mei
SHTV - 15 juni
Archief
PK Veteranen
Algemeen
Deelnemers
Uitslagen en stand
Reglement
OPK 2019
Algemeen
Uitslagen
Deelnemers
Reglement
Nieuws (senioren)
PK meisjes, 4 feb 2007
06-02-2007
Afgelopen zondag was er eindelijk weer een meidentoernooi. Hier staat een verslag, de eindstanden, een paar partijen en een link naar heel veel foto's.
De Kameleon 4 februari 2007
Wedstrijdleiders: Pieter de Groot (A t/m D) en Carel Gijsen (E t/m H)
Organisator: Kristi Houtman
Adviezen: Poulien Knipscheer

Eindelijk weer eens een meidentoernooi! Dat werd wel tijd. Vanaf 10.00 uur werd de schietzaal veranderd in een iets gezelliger schaakzaal. Tafels met een bloemetje erop, bijvoorbeeld. Claudia en Merel waren een grote hulp bij het klaarzetten van de borden, stukken en klokken. Om 11.00 uur gingen we van start.

De A was een tweekamp tussen Anja en Merel. Ze speelden beiden een keer met wit en met zwart met 75 minuten p.p.p.p. De eerste partij eindigde in remise, toen de tijd ongeveer op was. De tweede werd gewonnen door Merel, die daarmee een plaats veroverde in de halve finale in Waalwijk. De partijen.
Merel Schoonman (1.5)
Anja Valstar (0.5)

In de B streden Claudia en Yvonne om de titel. Ook hier duurde de eerste partij bijna de volle tijd, maar uiteindelijk ging de winst naar Yvonne. De tweede partij ging een stuk sneller. Yvonne is kampioen, maar well done, Claudia! De partijen.
Yvonne Ferrier (2)
Claudia Fasil (0)

De C en de D waren gecombineerd, vanwege de oneven aantallen en de weinige D-meiden (3). Zij speelden allemaal tegen elkaar, dus 9 partijen van 20 minuten p.p.p.p.

Tabitha en Naomi verloren geen enkele partij. Als echte zusjes speelden ze alleen remise tegen elkaar. Maar Naomi speelde mee buiten mededinging, dus Tabitha krijgt het NK ticket voor de C categorie. Annemarie was een goede derde met 6 uit 9.

C gecombineerd met D
Tabitha Snikkers (8.5)
Naomi Snikkers (8.5)
Annemarie Slotboom (6)
Petra Uytenhout (4)
5-6 Marieke Giele (3)
5-6 Anouk Vendelbosch (3)
Irene Marsman (2)
* = buiten mededinging, maar gedeeld eerste met Tabitha

In de D werd Olivia eerste met eveneens 6 uit 9! En dat is wel heel knap voor een meisje, dat nog in de F (t/m 9 jaar) zou mogen meespelen. Voor de D zijn er twee plaatsen, dus ook Fleur mag naar het NK. Zij had minder punten, maar won toevallig wel van Olivia. Dus dat belooft nog wat. Juliëtte speelde goede partijen, maar het lukte nèt niet. Volgende keer beter.

D gecombineerd met C
1
Olivia Meng (6)
Fleur Gieben (3)
Juliette Valk (1)

‘s Middags om 13.00 uur startte de E t/m H categorie onder de leiding van Carel.
Met grote overmacht (7 uit 7) won Carolijn de E categorie. In de F had Saartje het wat makkelijker, want zij was de enige. Maar zij deed goed haar best om veel punten te halen.
De G werd gewonnen door Florine met 5 ½ uit 7. Een prima resultaat, als je ook tegen meisjes moet spelen die twee jaar ouder zijn! Gefeliciteerd, Florine.
En de allerjongste speelster Martine (H) kreeg ook een beker.

E gecombineerd met F,G,H
Carolijn de Kok (7)
Mariska van Willigen (5.5)
Nur Younis (3)

F gecombineerd met E, G, H
1
 Saartje van Walstijn (3.5)

G gecombineerd met E, F, H
Florine Hogendoorn (5.5)
Mirte van Loenen (2)
Andrea Bajireanu (0.5)

H gecombineerd met E, F, G
Martine de Ruiter (1)

Bij de prijsuitreiking waren nog heel veel jeugdleiders van de HSB aanwezig. Geweldig! En niemand ging weg zonder een prijs, want voor alle andere deelneemsters waren kleine prijsjes, zoals fotolijstjes, knuffels, sleutelhangers, etc.

Als laatste wil ik nog iedereen bedanken die bijgedragen heeft om dit toernooi weer succesvol te laten verlopen. Alle foto's (gemaakt door Fer Snikkers) kun je zien op www.kristi.nl/PKMeisjes2007

Tot volgend jaar!

Artikel aangelegd op: 06-02-2007
 
© 2019 Haagse Schaakbond
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.