Haagse Schaakbond

Home
Clubs
Agenda
Contact
Senioren
HSB
Competitie
Wedstrijden
Online
Jeugd
Algemeen
Wedstrijden
Grand Prix
NK12
Schaakles
Rapidcyclus
Algemeen
Pomar - 7 dec.
HSV - 22 februari
HO - 14 maart
DD - 2 mei
SHTV - 13 juni
Archief
PK Veteranen
Algemeen
Deelnemers
Uitslagen en stand
Reglement
OPK 2020
Algemeen
Uitslagen
Deelnemers
Reglement
Nieuws
Drie HSB-clubs gedegradeerd.
Geschreven door Koert ter Veen   
07-05-2006
De meeste clubs uit de HSB die landelijk spelen hebben een slecht seizoen achter de rug. DSC, Rijswijk en Promotie 2 degradeerden en WSC werd keurig tweede.

Nu DSC gedegradeerd is uit de eerste klasse heeft de HSB vier clubs die tweede klasse spelen, terwijl het nog niet zo lang geleden is dat DD, Moerwijk en HCSV alle hoofdklasse speelden. Blijkbaar is schaken geen ambtenarensport meer.

DD haalde in 2B een keurige derde plek, twee plaatsen voor Alteveer. WSC had de pech ingedeeld te zijn met het ongenaakbare Spijkenisse en werd in 2C heel fraai tweede met drie punten voor op nummer drie. In dezelfde klasse wist Promotie zich net te handhaven. Rijswijk was al gedegradeerd. DD, DSC en WSC betwisten volgend jaar wie over de sterkste top uit de regio beschikt.

In de derde klasse wisten de HSB-clubs geen potten te breken. Bobby Fischer/SV Wassenaar werd zesde (dat viel erg tegen), DSC 2 vierde (ook de Delftenaren hadden meer verwacht), handhaafde DD 2 zich met een zesde plek en werd Promotie 2 een na laatste. De kampioen liet zich verrassen door hun concurrent, waardoor de promotieklasse weer uit negen clubs bestaat.

Artikel aangelegd op: 23-04-2006
 
© 2020 Haagse Schaakbond
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.