Haagse Schaakbond

Home
Clubs
Agenda
Contact
Senioren
HSB
Competitie
Wedstrijden
Online
Jeugd
Algemeen
Wedstrijden
Grand Prix
NK12
Schaakles
Rapidcyclus
Algemeen
Pomar - 7 dec.
HSV - 22 februari
HO - 14 maart
DD - 2 mei
SHTV - 13 juni
Archief
PK Veteranen
Algemeen
Deelnemers
Uitslagen en stand
Reglement
OPK 2020
Algemeen
Uitslagen
Deelnemers
Reglement
Nieuws
Schaakhuis 2 kampioen 1e klasse A
Geschreven door Han Nicolaas   
15-04-2006
Schaakhuis 2 is kampioen geworden in de 1e klasse A. WSC 3 en DD 4 redden het niet en spelen volgend seizoen in de 2e klasse.

De laatste wedstrijden zijn gespeeld, de balans kan worden opgemaakt. In de eerste klasse A speelden alle teams op vrijdagavond 7 april in De Kameleon hun laatste wedstrijd. Schaakhuis 2 stond twee matchpunten voor op Pomar 1 en DSC 5 en er zouden deze avond hele rare dingen moeten gebeuren wilde Schaakhuis geen kampioen worden. Zover kwam het inderdaad niet. Schaakhuis speelde een spannende 4-4 tegen DSC en Pomar won met 5-3 van DD 4. De nederlaag van DD 4 betekende dat dit team is gedegradeerd en volgend seizoen in de 2e klasse uitkomt.

Ook Rijswijk 2 en WSC 3 stonden in de gevarenzone en in de laatste ronde moesten deze teams het tegen elkaar opnemen. Rijswijk greep haar laatste kans door in dit rechtstreekse degradatieduel het team van WSC met 5-3 te verslaan en zodoende het verblijf in de eerste klasse nog een jaar te verlengen. Schaakhuis dus kampioen en volgend jaar in de promotieklasse, DD en WSC degraderen.

Het krachtsverschil in deze klasse was overigens opmerkelijk klein. Het verschil tussen de nummer 1 en de nummer 8 bedroeg slechts zes matchpunten en tien bordpunten. Echt grote uitslagen waren dan ook zeldzaam en van de 28 wedstrijden eindigden er vijf in een gelijkspel en werden er zeven beslist met het kleinst mogelijke verschil.

Na zes ronden had alleen J. Golverdinge-schut van Schaakhuis een perfecte score (5 uit 5). In de laatste ronde moest hij het eerste halve punt afstaan aan  M. Versteegh van DSC. Met 5½ uit 6 was hij wel de beste speler in deze klasse.
De topscorers per team (spelers met minimaal vijf partijen):

Team

Naam

Score

Schaakhuis 2

J. Golverdinge-schut

5½ uit 6 (92%)

Pomar 1

F. Ferschtman

4 uit 5 (80%)

Botwinnik 3

S. van der Vlugt

6 uit 7 (86%)

DSC 5

M. Anink

5 uit 7 (71%)

Haeghe Ooievaar 1

J. Luijendijk

5½ uit 7 (79%)

Rijswijk 2

F. Cayaux

3½ uit 6 (58%)

WSC 3

B. de Jong

4 uit 6 (67%)

DD 4

G. Bronts

4 uit 5 (80%)


Tot slot wens ik het team van Schaakhuis veel succes in de promotieklasse. Het zal niet makkelijk worden, maar het is wel een hele uitdaging.

Tot volgend seizoen!

Artikel aangelegd op: 15-04-2006
 
© 2020 Haagse Schaakbond
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.