Haagse Schaakbond

Home
Clubs
Agenda
Contact
Senioren
HSB
Competitie
Wedstrijden
Online
Jeugd
Algemeen
Wedstrijden
Grand Prix
NK12
Schaakles
Rapidcyclus
Algemeen
Pomar - 7 dec.
HSV - 22 februari
HO - 14 maart
DD - 2 mei
SHTV - 13 juni
Archief
PK Veteranen
Algemeen
Deelnemers
Uitslagen en stand
Reglement
OPK 2020
Algemeen
Uitslagen
Deelnemers
Reglement
Nieuws
WSC II kampioen HSB-competitie
Geschreven door Jan Willem Duijzer   
14-04-2006

Door een 5 - 3 overwinning op Scheve Toren I heeft WSC II op 13 april de titel in de Promotieklasse behaald. Promotie III voegt zich als degradant bij HSV.

WSC II speelt volgend seizoen in de KNSB-competitie. Tijdens de gezamenlijke laatste speelronde in Delft - uitstekend geleid door Gera de Jong en haar ‘assistenten'- wordt het toch nog spannend, maar blijken de Westlanders in het laatste speeluur slagvaardiger dan hun opponenten uit Pijnacker.

 

Een tafel verder vecht Promotie III voor handhaving op het hoogste niveau van de HSB. In een wedstrijd die alle kanten op kan valt het kwartje op de goede kant voor Botwinnik I. Botwinnik eindigt daardoor als tweede. Promotie III zal als voorlaatste samen met HSV degraderen. Jammer voor dit strijdlustige team, dat maar nipt achterblijft bij Vogelwijk I en Haagse Toren I, die beide een matig seizoen kenden en ook gisteren verloren van DD III en DSC III.

 

Door de voortdurende spanning aan de top en aan de staart van het klassement werd het een prachtig seizoen in de Promotieklasse. WSC II speelde stabiel en toonde zich op de belangrijke momenten slagvaardig: een prima kampioen! We hopen ze niet terug te zien in de Promotieklasse!

Topscoorder werd Buchly (Botwinnik) met een uitstekende score van 7 uit 8. Henn (DD) en Verwiel (Botwinnik) delen met 6 remises de titel van remisekoning. Beste kopman was Stam (DD), die de zware concurrentie aan het eerste bord zeer goed van het lijf hield. Vermelding verdient dat Botwinnik maar 4 keer een invaller opstelde (meest hechte team) en dat Promotie III in totaal maar 16 keer remise speelde (meest strijdlustige team).

Tot volgend seizoen! 
Artikel aangelegd op: 14-04-2006
 
© 2020 Haagse Schaakbond
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.