Haagse Schaakbond

Home
Clubs
Agenda
Contact
Senioren
HSB
Competitie
Wedstrijden
Online
Jeugd
Algemeen
Wedstrijden
Grand Prix
NK12
Schaakles
Rapidcyclus
Algemeen
Pomar - 7 dec.
HSV - 22 februari
HO - 14 maart
DD - 2 mei
SHTV - 13 juni
Archief
PK Veteranen
Algemeen
Deelnemers
Uitslagen en stand
Reglement
OPK 2020
Algemeen
Uitslagen
Deelnemers
Reglement
Nieuws
Schaakhuis 2 bijna kampioen in 1e klasse A
Geschreven door Han Nicolaas   
11-04-2006
Schaakhuis 2 staat er het beste voor in de 1e klasse A. Met nog één wedstrijd te gaan staat het team twee matchpunten voor op de concurrentie.

In de eerste klasse A moeten alle teams nog één wedstrijd spelen. In theorie kunnen drie teams nog kampioen worden, maar Schaakhuis 2 heeft de beste papieren om de stap naar de promotieklasse te maken. Het team staat twee matchpunten voor op Pomar 1 en D.S.C. 5 en heeft in de laatste wedstrijd tegen D.S.C. aan een gelijkspel genoeg, terwijl zelfs een kleine nederlaag genoeg is voor het kampioenschap. Pomar kan alleen nog kampioen worden als het zelf fors uithaalt tegen hekkesluiter DD 4 en als Schaakhuis verliest van DSC.

Onderaan is het ook spannend. Rijswijk 2 en DD 4 hebben beide vier matchpunten en zullen moeten winnen om degradatie te ontlopen. Ook W.S.C. 3 met vijf matchpunten kan nog degraderen: de laatste wedstrijd tegen Rijswijk 2 wordt doorslaggevend.

Het krachtsverschil in deze klasse is overigens opmerkelijk klein. Het verschil tussen de nummer 1 en de nummer 8 bedraagt ‘slechts' vijf matchpunten en negen bordpunten. Echt grote uitslagen zijn dan ook zeldzaam en van de 24 tot nu toe gespeelde wedstrijden eindigden er vier in een gelijkspel en werden er zes beslist met het kleinst mogelijke verschil.  

Na zes ronden is er nog één speler met een perfecte score: J. Golverdinge-schut van Schaakhuis 2 scoorde 5 uit 5. R. Smulders en S. van der Vlugt van Botwinnik 3 hebben met 5 uit 6 ook een prachtige score.

Het belooft duseen spannende avond te worden op vrijdag 7 april in De Kameleon waar alle teams uit de 1e klasse hun laatste wedstrijd zullen spelen!

(Han Nicolaas)

 

Artikel aangelegd op: 26-03-2006
 
© 2020 Haagse Schaakbond
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.