Haagse Schaakbond

Home
Clubs
Agenda
Contact
Senioren
HSB
Competitie
Wedstrijden
PK HSB 2018
Algemeen
Groep A
Groep B
Deelnemers
Reglement
Kampioenen
Jeugd
Algemeen
Wedstrijden
Grand Prix
Inschrijven GP
NK12
Schaakles
Druiventoernooi
Algemeen
Aanmelden
Contact / Route
Deelnemers
Nieuws (senioren)
Open Delfts meisjeskampioenschap, zo 4 dec 2005
06-12-2005
Op zondag 4 december werd voor de 6e keer het Open Delfts Meisjeskampioenschap gehouden. Met 47 deelneemsters was het met recht een drukke en gezellig boel.

In de invitatiegroep speelden 6 dames om de titel. Titelverdedigster Maartje de Jonge was op papier duidelijk favoriet, en maakte deze favorietenrol waar: ze won het toernooi en stond slechts een remise af.
Ratingzwakste Lisa Schut zorgde voor een enorme stunt door tweede te worden achter Maartje. Ze won al haar partijen behalve het treffen met de toernooiwinnares en eindigde daarmee als tweede een punt los van de overige deelneemsters.
DSC-ster Marianne Zelichenko deed het ook uitstekend. Met 3 uit 5 in dit deelnemersveld en een remise tegen Maartje de Jonge zal ze zeker tevreden zijn.
Voor de overige deelnemers zal het vooral voor Marijke Meijering een dag zijn om snel te vergeten: de als tweede geplaatste had een totale off-day en verloor al haar partijen.

Zie de toernooisite (bij DSC) voor een uitgebreid verslag van de andere groepen.

Ook deze keer waren de meisjes erin geslaagd er een gezellig en sportief feestje van te maken. Dat gaan we volgend jaar uiteraard weer doen. Hou zondag 3 december 2006 vrij!

Artikel aangelegd op: 06-12-2005
 
© 2018 Haagse Schaakbond
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.