Haagse Schaakbond

Home
Clubs
Agenda
Contact
Senioren
HSB
Competitie
Wedstrijden
Online
Jeugd
Algemeen
Wedstrijden
Grand Prix
NK12
Schaakles
Nieuws (jeugd)
HSB PJK E gewonnen door Prayan
Geschreven door Max Kanbier   
Op zaterdag 24 april heeft Prayan Sai Kumar het PJK E gewonnen met de geweldige score van 7 uit 7. Daarmee wist hij zijn concurenten een puntje voor te blijven in de strijd om de titel. Noah Ritzerveld en Abel Drenthen completeren het podium.
Na 7 vlekeloze rondes op Tornelo was ook het laatste HSB PK voor de jeugd afgerond. Na eerder de D en de FGH was het nu de beurt aan de spelers t/m 10 jaar. 
Noah en Abel hadden een week eerder bij het PJK F al een strijd gevoerd om de titel t/m 9 jaar en nu zou Prayan zich daarbij voegen. Uiteindelijk waren het dan ook de drie favorieten (op rating) die bovenaan zijn geeindigd. Prayan bleek de sterkste, Noah verloor de onderlinge wedstrijd en eindigde met 6 uit 7 op een prima tweede plek. Abel Drenthen kon net zoals bij het PJK F in het spoor van Noah blijven al speelde die prima partijen tegen de nummers 1 en 2. 
Voor de meisjes was er maar een deelneemster, Joella mag zich daarom HSB kampioene noemen. Haar score van 2,5 uit 7 misstond zeker niet in de middenmoot tussen al die nationale toppers. De HSB heeft namelijk een uitzonderlijk sterke groep jeugdspelers die er aan komt.
Wij wensen deze vier samen met Louise Jansen, die een plek bij de E meisjes aangewezen kreeg o.b.v. rating, veel succes op het NK. Net zoals de winnaars bij de andere PJKs zullen we bij het eerst volgende fysieke toernooi de bekers uitreiken.
Artikel aangelegd op: 25-04-2021
 
© 2021 Haagse Schaakbond
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.