Haagse Schaakbond

Home
Clubs
Agenda
Contact
Senioren
HSB
Competitie
Wedstrijden
Online
Jeugd
Algemeen
Wedstrijden
Grand Prix
NK12
Schaakles
Nieuws (jeugd)
Online HSB Pupillendag groot succes
Geschreven door Max Kanbier   
Ondanks de Coronacrisis ziet de toekomst van het schaker er in de HSB rooskleurig uit. Er waren deelnemers voor wie dit hun eerste schaaktoernooi was, ooit. 
Verder was het kwalitatief van hoog niveau en zullen de deelnemers ook op het NK hoge ogen kunnen gooien.
Met 14 deelnemers begon zaterdagmiddag 17 april het PJK FGH. Met een zoom meeting voor de openingsspeech, het aankondigen van rondes en het feliciteren van winnaars was er ook weer beperkt contact tussen de deelnemers. Want het blijft natuurlijk schaken, iets wat we in stilte doen.
Uiteindelijk gingen 8 spelers aan de haal met een NK ticket. Net zoveel, maar niet alleen maar dezelfde, spelers zullen op het eerst komende fysieke toernooi nog een beker ontvangen. 
Noah Ritzerveld was met 7 uit 7 de allersterkste en mag samen met Abel Drenthen, JoŽlla van der Swaluw (beste meisje) en Louise Jansen naar het NK F.
In de G categorie was Alyeanna Jermin de sterkste en daarmee direct ook het sterkste meisje. Ze wist tussen het geweld van de sterke F spelers alsnog met 4 uit 7 te eindigen. Gyani Thakoerdien en Cedric Verwer zullen zich bij haar voegen voor het NK.
In de allerjongste categorie waren er helaas maar 2 deelnemers. George Ren liet goed zien mee te kunnen met de rest en scoorde zelfs 4,5 punt, daarmee heeft hij het enige NK plekje in de H bemachtigd. Voor Nathan Drenthen was het een goede ervaring die beloond zal worden met een beker. We zijn blij dat er dus aanwas is bij verenigen in deze jongste groep en ook direct animo om deel te nemen aan toernooien.
Wij wensen deze 8 veel succes op het NK en mogelijk kunnen we bij het uitreiken van de HSB bekers wel een Nederland Kampioen(e) eren.

Succes!


Artikel aangelegd op: 19-04-2021
 
© 2021 Haagse Schaakbond
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.