Haagse Schaakbond

Home
Clubs
Agenda
Contact
Senioren
HSB
Competitie
Wedstrijden
Online
Jeugd
Algemeen
Wedstrijden
Grand Prix
NK12
Schaakles
Online massakamp Schaakhuis - Proeflokaal Hooghoudt
Geschreven door Derk Dekker   
04-02-2021
Het Haagse Schaakhuis "En Passant", bij de meeste schakers in de regio wel bekend, heeft het Groningse schaakcafé "Proeflokaal Hooghoudt" (voorheen Atlantis) uitgedaagd voor een massakamp. De Noorderlingen hapten onmiddellijk toe en aanstaande zaterdagavond om 20h barst dus dit spektakel los. We proberen de teams qua aantallen te matchen, zodat hopelijk spelers niet te lang op een tegenstander hoeven te wachten. Het gaat via een Lichess "team battle", bekend van allerlei online competities, maar nu met slechts twee teams.

We spelen twee uur lang zo veel mogelijk potjes van 3+5.

De stamkroeg van Jorden van Foreest heeft al zeer succesvol gelobbyd, er staan op dit moment reeds 23 SISSAnen op de lijst. (Sissa is de club die het café als thuisbasis heeft en dus wordt met dat lichess-team gespeeld.)

Het streven was 20x20. We willen dan ook het resultaat van zo veel mogelijk spelers laten meetellen voor de teamuitslag.

Aan onze kant staan er voorlopig nog maar 14 man op de lijst. Er is dus momenteel ruimte voor nog zeker 9 Hagenezen (om er 23x23 van te maken). We proberen aan beide kanten schakers van elk niveau te recruteren, zodat hopelijk iedereen in elk geval een aantal potjes tegen een gelijkwaardige tegenstander kan spelen.

Vandaar deze oproep aan enthousiaste online schakers, van n00b tot pro! Help ons de eer van regio Den Haag te verdedigen tegen de Noorderlingen!

Wie bij Lichess ingelogd is kan zich aanmelden voor team Schaakhuis (de kroeg): https://lichess.org/team/schaakhuis (graag naam vermelden bij aanmelding). Eenmaal aangemeld kan je je hier op de deelnemerslijst zetten: https://lichess.org/tournament/GTYPeiyJ

Voor de gezelligheid zal tijdens het toernooi een Skype-sessie geopend zijn voor alle deelnemers.


Artikel aangelegd op: 04-02-2021
 
© 2021 Haagse Schaakbond
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.