Haagse Schaakbond

Home
Clubs
Agenda
Contact
Senioren
HSB
Competitie
Wedstrijden
Online
Jeugd
Algemeen
Wedstrijden
Grand Prix
NK12
Schaakles
Nieuws
1e Online Promotie Snelschaaktoernooi voor HSB-leden
Geschreven door Rens Minnema   
10-04-2020
Schaken is onze grote passie binnen de Haagse Schaakbond. Door Covid-19 is het momenteel onmogelijk onze favoriete sport uit te oefenen. Tenminste als het gaat om over-the-boardschaak. Want een bedreiging biedt ook grote nieuwe kansen. Schaken leent zich namelijk uitstekend voor een online-uitvoering. Schaakvereniging Promotie uit Zoetermeer heeft inmiddels enkele weken ervaring met online schaken in clubverband. Iedereen is natuurlijk wel bekend met online schaken, maar in club- of regioverband is dit toch een fantastische nieuwe ervaring en een welkom nieuw alternatief in deze tijd. Onze clubleden zijn erg enthousiast en zo is het idee ontstaan om de gehele Haagse Schaakbond te laten profiteren van het plezier dat online schaken op deze manier met zich meebrengt.

Op zaterdag 18 april 2020 organiseert sv Promotie een online snelschaaktoernooi voor alle leden van de Haagse Schaakbond. Je kunt hier kosteloos aan deelnemen. Het toernooi bevat de volgende ingrediënten:

Wanneer: Zaterdag 18 april van 14:00 tot 18:00 uur.

Waar: Op het online schaakplatform LiChess.

Bedenktijd: 3 minuten pppp + 2 seconden per zet. (3+2’)

Aanmelden: Uiterlijk vrijdag 17 april voor 11:00 uur.

Inschrijfgeld: Deelname is gratis.

Systeem: 1 grote groep volgens Zwitsers systeem.

Aantal deelnemers: Volgens schatting 50 – 150. Negentien HSB-verenigingen kunnen deelnemen.

Prijzen: Eervolle vermelding op de website van SV Promotie als online snelschaakkampioen.

Thuisschakers: Ben je geen lid van een schaakvereniging en woonachtig in regio Den Haag, dan kun je ook deelnemen. Mail dan naar online.svpromotie@gmail.com

Informatie over hoe te registreren op LiChess en inschrijving voor het toernooi is te vinden op de site van SV Promotie. Ook de aangepaste spelregels worden er uitgelegd en de deelnemerslijst is er te vinden.

Uw vereniging heeft een mail ontvangen met het wachtwoord dat nodig is om aan te melden bij het toernooi. (N.B. Om veiligheidsredenen wordt dat hier niet vermeld). De verenigingen wordt dan ook verzocht om deze informatie aan de leden door te sturen.

Artikel aangelegd op: 10-04-2020
 
© 2020 Haagse Schaakbond
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.