Haagse Schaakbond

Home
Clubs
Agenda
Contact
Senioren
HSB
Competitie
Wedstrijden
Online
Jeugd
Algemeen
Wedstrijden
Grand Prix
NK12
Schaakles
Nieuws (jeugd)
Winderige halve finale basisscholenkampioenschap
Geschreven door Max Kanbier   
Op de winderige zondagmiddag 9 februari mochten in het beproefde concept 32 teams uit zes verschillende gebieden meedoen aan de halve finale van het HSB-kampioenschap. Een aantal van de teams had nog reserves meegenomen, waardoor we meer dan 140 schakers konden verwelkomen.


De 32 teams die zich geplaatst hadden moesten dus eerst een voorronde overleven en behoorden dus al bij de beste van hun gemeente en deden mee om te proberen ook de regio voor zich te winnen. Die motivatie was belangrijk, want ondanks de verwachte zware storm en code geel/oranje richting het einde van de middag was iedereen mooi op tijd en heeft het toernooi geen hinder gehad van het weer.
Na 7 potjes schaken in vier gelijkwaardige poules kon de organisatie de eindstanden opmaken. In sommige poules was het zo spannend, op 1 bordpunt werd soms de finale gemist. Dat is nog minder dan vorig seizoen toen het ook al krap was met 1.5 bordpunt. Maar uiteindelijk hebben zoals altijd 16 teams zich geplaatst voor de finale op 5 april, weer in De Kameleon.
De grootste favorieten voor de titel zijn misschien wel Galvani, Da Vinci, Essesteijn en Kronenburgh. Zij wonnen hun groep, maar vlak de nummers twee niet uit! En ook de nummers 3 en 4 van de poules maken kans. Genoeg mogelijke winnaars dus in de finale wanneer iedereen weer op nul begint.
We zullen het op 5 april zien.

Alle eindstanden en individuele resultaten zijn in deze PDF te vinden.

Artikel aangelegd op: 11-02-2020
 
© 2021 Haagse Schaakbond
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.