Haagse Schaakbond

Home
Clubs
Agenda
Contact
Senioren
HSB
Competitie
Wedstrijden
Online
Jeugd
Algemeen
Wedstrijden
Grand Prix
NK12
Schaakles
Nieuws
Menno Pietersma wint 71e Druivenschaaktoernooi
Geschreven door Thierry Bieger   
08-09-2019
In de Kiem in ’s-Gravenzande  eindigde vrijdag 6 september het 71e Druivenschaaktoernooi. Voorafgaand aan de laatste ronde stond Michiel van Woerden een punt voor op de concurrentie. Hij moest het in de laatste ronde opnemen tegen Menno Pietersma. Hij verloor deze partij en hierdoor ontstond een gelijke stand. Zoals gebruikelijk bij het Druivenschaaktoernooi beslist dan de loting en deze was in het  voordeel van Menno en hij won hiermee het 71e Druivenschaaktoernooi.

Over de drie avonden waren er weer Westlandse druiven, notatieboekjes, chrysanten, de verloting van twee dinerbonnen en voor ¾ van de deelnemers een mooie prijs.

De eerste teamprijs ging naar DSC2 uit Delft bestaande uit Jan vd Kolk, Hans Hendriks, Jan Bouke Tiersma en Bert vd Willik. De tweede prijs ging naar Lierse 1 gevolgd door  DD1  dat als derde eindigde.

Bij het jeugdtoernooi was de stand na drie avonden gelijk tussen Finley Stokking en Johan Westerveld. Beide eindigden op 11 punten en snelschaken moest de beslissing brengen. Deze snelschaakpartij eindigde in remise waarna loting de winnaar moest bepalen. Finley was de gelukkigste en wint hiermee het jeugdtoernooi. Johan werd tweede voor Joseph El Sharoud die derde eindigde.

Er deden dit jaar 75 deelnemers mee. Voor alle uitslagen, foto’s en overige informatie kunt u kijken op
www.westlandschaakt.nl Graag verwelkomen wij u volgend jaar opnieuw op vrijdag 28 augustus, maandag 31 augustus en vrijdag 4 september. 

 

Artikel aangelegd op: 08-09-2019
 
© 2021 Haagse Schaakbond
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.