Haagse Schaakbond

Home
Clubs
Agenda
Contact
Senioren
HSB
Competitie
Wedstrijden
Jeugd
Algemeen
Wedstrijden
Grand Prix
Inschrijven GP
NK12
Schaakles
PK HSB 2019
Algemeen
Groep A
Groep B
Deelnemers
Reglement
Kampioenen
Druiventoernooi
Algemeen
Nieuws
Schaakmat Westland verrassend HSB JCK D-kampioen en Botwinnik HSB JCK AB-kampioen
Geschreven door Max Kanbier   
Op zaterdag 23 maart mochten de HSB-teams afreizen naar Spijkenisse voor het tweede deel van de Jeugdclubkampioenschappen (JCK). Het eerste deel was op 9 maart in Den Haag, waar Voorburg nog zo mooi de E-categorie in zijn geheel wist te winnen voor een aantal sterke Rotterdamse teams. Nu was het tijd voor de oudste jeugdschakers en de groep tot en met 12 jaar.


Bij de AB-categorie was er maar één HSB-vereniging aanwezig, maar wel met twee teams. Botwinnik ging vol overtuiging voor de plek in de promotieklasse. Dat Botwinnik 2 daarbij lang boven Botwinnik 1 stond mocht een verrassing genoemd worden; gelukkig voor de spelers van Botwinnik 1 wisten ze dat nog voor het einde van de middag recht te zetten en alsnog HSB-kampioen te worden.

Bij de D-categorie waren er gelukkig wat meer HSB-verenigingen aanwezig. De kampioen van vorig jaar, Promotie, kwam uiteraard haar titel verdedigen, maar ook SHTV (1 en 2), Voorburg en Schaakmat Westland kwamen om te winnen. Waar vooraf gedacht werd dat de teams van de RSB mogelijk wel wat te sterk zouden zijn, deed Voorburg echt niet onder na vijf van de zeven rondes. De overige HSB-teams waren in de middenmoot bezig te vechten voor hun plekje, terwijl Voorburg weer een serieuze gooi naar de titel leek te doen. De man met de bijl kwam echter langs in ronde 6 en 7 bij Voorburg, waardoor het aantal matchpunten bleef steken en ook de bordpuntenproductie stokte. Zowel SHTV 1, SHTV 2, als Schaakmat Westland wisten het aantal matchpunten te evenaren en qua bordpunten Voorburg nog voorbij te schieten.

Schaakmat Westland was de gelukkigste van allemaal, want zij bleken met de meeste bordpunten bovenaan te staan bij de HSB. Leuk was om te zien dat SHTV 2 voor SHTV 1 wist te eindigen met een bordpunt meer. Misschien moet daar nog even gewerkt worden aan de volgorde?

Voor alle uitslagen kunt u terecht op jck-rsb-hsb.nl

Artikel aangelegd op: 08-04-2019
 
© 2019 Haagse Schaakbond
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.