Haagse Schaakbond

Home
Clubs
Agenda
Contact
Senioren
HSB
Competitie
Wedstrijden
Jeugd
Algemeen
Wedstrijden
Grand Prix
Inschrijven GP
NK12
Schaakles
PK HSB 2019
Algemeen
Groep A
Groep B
Deelnemers
Reglement
Kampioenen
HWT 2019
Algemeen
Inschrijving
Groep A
Groep B
Prijzen
Eerdere toernooien
Rapidcyclus
Algemeen
Pomar - 7 dec.
HSV - 22 februari
HO - 14 maart
DD - 2 mei
SHTV - 13 juni
Archief
Nieuws (jeugd)
Weinig HSB-teams, toch goede prestaties
Geschreven door Max Kanbier   
20-03-2019
Op 9 maart mocht de HSB het Jeugd Club Kampioenschap C en E organiseren voor de RSB- en HSB-teams. Bij de aanmeldingen liep het echter geen storm. Zelf met meerdere mailtjes naar de jeugdleiders kregen we er maar weinig beweging in. Uiteindelijk moest de HSB tevreden zijn met 2 van de 9 teams in de C en 4 van de 12 in de E-categorie.


In de C-categorie wist Botwinnik vorig jaar nog te overtuigen en een tweede plaats te behalen achter het toen sterke Klim-Op. Dit jaar werd de Klim-Op weer kampioen, maar was het team van Botwinnik helaas niet op volle oorlogssterkte en moest het als HSB-kampioen tevreden zijn met de vierde plaats en deelname aan de landelijke JCC in het najaar. Voor Voorburg was het precies omgekeerd. Waar vorig jaar een roemloze laatste plaats behaald werd, was er nu een versterking en toonden de spelers veel vooruitgang met een vijfde plaats als resultaat. Helaas net niet voldoende om in het najaar mee te mogen doen aan de JCC, maar het liet wel zien dat dit jonge team de goede weg heeft ingeslagen en volgend jaar echt gaat meedoen voor de belangrijke uitzendplaatsen.
In de E-categorie bleek maar eens hoe goed de jeugd bij Voorburg bezig is. Met 13 van de maximaal 14 matchpunten wisten zij de eerste plek binnen te slepen in het algemeen klassement en daarmee uiteraard ook de HSB-titel. Dit talentvolle team kan mogelijk in september in Rotterdam hun derde plaats van vorig jaar verbeteren. Wie weet wat er mogelijk is met deze talentvolle spelers.
Naast Voorburg wist ook SHTV een NK-plek te bemachtigen door op de achtste plaats te eindigen en de concurrentie voor de laatste uitzendplaats net een matchpunt voor te blijven. De concurrentie bestond onder andere uit SHTV 2 dat maar één matchpunt en anderhalf bordpunt minder wist te behalen dan het vlaggenschip en dat ondanks een duidelijke nederlaag in de eerste ronde. Ook schaakvereniging Botwinnik deed nog gezellig mee in de E-categorie, echter toen de eerste bordspeler niet kwam opdagen en het team de rest van de dag met drie spelers door moest komen heeft het zich goed geweerd, maar wist het helaas geen potten te breken.
Wij wensen de geplaatste teams van zowel de RSB als de HSB veel succes bij de landelijke JCC komend najaar in Rotterdam.

De uitslagen en standen van zowel C-categorie als E-categorie zijn te vinden op de website van Messemaker 1847.

Artikel aangelegd op: 19-03-2019
 
© 2019 Haagse Schaakbond
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.