Haagse Schaakbond

Home
Clubs
Agenda
Contact
Senioren
HSB
Competitie
Wedstrijden
Jeugd
Algemeen
Wedstrijden
Grand Prix
Inschrijven GP
NK12
Schaakles
PK HSB 2019
Algemeen
Groep A
Groep B
Deelnemers
Reglement
Kampioenen
Druiventoernooi
Algemeen
Nieuws (jeugd)
Plaatsingsreglement PJK t/m 12 en t/m 14 jaar
Geschreven door Andre Wagner   
19-11-2018
Reglement omtrent plaatsing finale Persoonlijk Jeugd Kampioenschap (PJK) tot en met 12 en tot en met 14 jaar


Artikel 1: Leeftijdscategorieën
Dit reglement is van toepassing op de jaarlijks georganiseerde HSB jeugdkampioenschappen finale voor de twee categorieën gesplitst op leeftijd; de C-jeugd tot en met 14 jaar en de D-jeugd tot en met 12 jaar. De leeftijdscategorieën van de KNSB zijn hierbij leidend.

Artikel 2: Deelnemers finale PJK
Er wordt onderscheid gemaakt tussen de C-jeugd en de D-jeugd.
a. Enkel spelers die lid van de Haagse schaakbond zijn, of scholierenleden van de KNSB woonachtig in het geografische gebied behorende tot de Haagse schaakbond, mogen deelnemen aan de finale. Spelers met een vrijplaats voor het Nederlands Jeugdkampioenschap in dezelfde of een hogere categorie zijn uitgesloten van deelname.

b. Voor de finale van het PJK C-jeugd (t/m 14 jaar) zijn vier plekken beschikbaar die verdeeld worden volgens de volgende regels:
1. Een plek zal worden vergeven op basis van de KNSB-jeugdrating aan de hoogst geklasseerde HSB jeugdspeler die speelgerechtigd is. Indien de eerder omschreven speler de uitnodiging naast zich neerlegt, zal de volgende speler met de hoogste KNSB-jeugdrating worden uitgenodigd. Dit proces herhaalt zich tot een speler de uitnodiging geaccepteerd heeft of de uitnodiging driemaal afgeslagen is. Indien de aangeboden vrijplaats door alle drie de spelers geweigerd wordt, zal een extra plek vrijkomen voor punt 2.
2. De overige plekken (minimaal 3, maximaal 4) zullen worden aangevuld met de spelers van de voorronde van het PJK C. Deze spelers zullen worden uitgenodigd op volgorde van de eindstand van de voorronde tot alle resterende plekken zijn opgevuld.
3. Indien door middel van punt 2 het deelnemersveld niet aangevuld kan worden tot de beoogde vier deelnemers, is de HSB jeugdleider vrij naar eigen inzicht vrijplaatsen uit te delen om het deelnemersveld tot vier spelers aan te vullen.

c. Voor de finale van het PJK D-jeugd (t/m 12 jaar) zijn tien plekken beschikbaar die verdeeld worden volgens de volgende geldende regels:
1. Twee plekken zullen worden vergeven op basis van de KNSB-jeugdrating aan de hoogst geklasseerde HSB jeugdspelers die speelgerechtigd zijn. Indien een van de eerder omschreven spelers de uitnodiging naast zich neerlegt zal de volgende speler met de hoogste KNSB-jeugdrating worden uitgenodigd. Dit proces herhaalt zich tot twee spelers de uitnodiging geaccepteerd hebben of de uitnodiging vijfmaal afgeslagen is. Indien de aangeboden vrijplaats(en) door alle spelers geweigerd wordt, zullen de overige plaatsen bij punt 4 verdeeld worden.
2. Twee plekken zullen worden vergeven onder spelers die speelgerechtigd zijn voor het PJK D, maar die deelnemen aan de voorronde van het PJK C. Deze twee spelers dienen geselecteerd te worden op basis van de KNSB-jeugdrating en voorafgaand aan het PJK D door de organisatie uit het deelnemersveld bij de voorronde van het PJK D gehaald te worden om bij de voorronde van het PJK C ingedeeld te worden.
3. Twee plekken zullen worden vergeven aan de deelnemers van het PJK E. De twee spelers zullen worden geselecteerd op basis van de eindstand van het PJK E. Indien een of beide spelers de uitnodiging afslaat, zal die bij punt 4 worden verdeeld.
4. De overige plekken (minimaal 4, maximaal 8) zullen worden aangevuld met de spelers van de voorronde van het PJK D. Deze spelers zullen worden uitgenodigd op volgorde van de eindstand tot alle resterende plekken zijn opgevuld.
5. Indien door middel van punt 4 het deelnemersveld niet aangevuld kan worden tot de beoogde vier deelnemers is de HSB jeugdleider vrij naar eigen inzicht vrijplaatsen uit te delen om het deelnemersveld tot tien spelers aan te vullen.

Artikel 3: Onvoorziene omstandigheden en beroep
De jeugdleider van de HSB is belast met de handhaving van dit reglement. De organisator van de desbetreffende finale dient het reglement uit te voeren. In onvoorziene omstandigheden heeft de jeugdleider van de HSB het recht te beslissen naar eigen geweten en dient het reglement voor komende seizoenen daarop aan te passen om in deze onvoorziene omstandigheden te voorzien.
Tegen de selectievolgorde voor de finaleplekken kan geen beroep worden aangetekend. Indien de organisator weigert het reglement uit te voeren, kan daar beroep tegen worden aangetekend bij de jeugdleider van de HSB. Die behoudt zich het recht voor om in de toernooi-organisatie in te grijpen.

Artikel aangelegd op: 19-11-2018
 
© 2019 Haagse Schaakbond
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.