Haagse Schaakbond

Home
Clubs
Agenda
Contact
Senioren
HSB
Competitie
Wedstrijden
Online
Jeugd
Algemeen
Wedstrijden
Grand Prix
NK12
Schaakles
Rapidcyclus
Algemeen
Pomar - 7 dec.
HSV - 22 februari
HO - 14 maart
DD - 2 mei
SHTV - 13 juni
Archief
PK Veteranen
Algemeen
Deelnemers
Uitslagen en stand
Reglement
OPK 2020
Algemeen
Uitslagen
Deelnemers
Reglement
Nieuws
Snelle invoer komt langzaam op gang
Geschreven door Koert ter Veen   
12-10-2005
Nu de eerste ronde van de HSB-competitie bijna is afgelopen kunnen iets minder dan de helft van de clubs meteen na de wedstrijd de uitslag op de website plaatsen.

Voor een start is dat een mooi aantal, en al heel wat uitslagen uit de eerste ronde waren 's nachts meteen te zien, maar het moet toch hoger kunnen. Het is ten slotte leuk en spannend voor alle gebruikers van de HSB-website: internet veronderstelt snelheid.

Vandaar dat het bestuur van de HSB een dringend beroep doet op alle teamleiders onderstaande handleiding te lezen en zich op te geven bij Bart Germeys.

HANDLEIDING TEAMLEIDERS

Inleiding
Met de invoering van de nieuwe website kunnen de club- en ploegleiders zelf de resultaten van de externe competitie op de site invoeren. De gewone informatievoorziening naar de competitieleider, Gera de Jong, blijft evenwel onveranderd.

Doel van deze nieuwe voorziening is ervoor te zorgen dat de uitslagen onmiddellijk, de avond van de wedstrijd, op de site staan.

Toegang


Bart Germeys (bgermeys@yahoo.com) zorgt voor de toegangsrechten. Rechten zijn altijd op clubniveau. Clubs kunnen natuurlijk afspreken dat meerdere ploegleiders gegevens invoeren.

Invoer van de competitie-uitslagen.


1. Inloggen
Inloggen gebeurt via http://www.haagseschaakbond.nl/competitie/login.php
Als login en password herkend worden, verschijnt een pagina met een link 'Nieuw wedstrijdresultaat'. Deze leidt naar een pagina met een lijst van de deelnemende ploegen van de club.

2. Invoeren
Klik op de naam van een ploeg om het invoerscherm te bereiken.
Bovenaan de pagina verschijn een lijst met reeds ingevoerde wedstrijden. Het programma controleert of een wedstrijd tussen twee ploegen al ingevoerd is, en houdt bij wie welke gegevens invoert.
Naast de lijst van reeds ingevoerde wedstrijden staan twee knoppen, een 'wijzig' en een 'verwijderknop'. Enkel de tweede is actief, dus bij foutieve invoer het resultaat verwijderen en opnieuw invoeren.
Selecteer de thuis- en uitploeg uit de lijst, de uitslag en de datum.klik op 'Toevoegen'. De uitslag wordt verwerkt in de database, en verschijnt in de lijst met reeds ingevoerde wedstrijden.

3. Consulteren.
Vanaf dit moment is het resultaat beschikbaar op de site, zowel via http://www.haagseschaakbond.nl/competitie/ als
via de link op haagseschaakbond.nl, bijvoorbeeld
http://www.haagseschaakbond.nl/component/option,com_wrapper/Itemid,95/ voor Klasse 1A.

Artikel aangelegd op: 12-10-2005
 
© 2020 Haagse Schaakbond
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.