Haagse Schaakbond

Home
Clubs
Agenda
Contact
Senioren
HSB
Competitie
Wedstrijden
Online
Jeugd
Algemeen
Wedstrijden
Grand Prix
NK12
Schaakles
Rapidcyclus
Algemeen
Pomar - 7 dec.
HSV - 22 februari
HO - 14 maart
DD - 2 mei
SHTV - 13 juni
Archief
PK Veteranen
Algemeen
Deelnemers
Uitslagen en stand
Reglement
OPK 2020
Algemeen
Uitslagen
Deelnemers
Reglement
Nieuws
Servicepunttrainingen van start
Geschreven door Poulien Knipscheer   
12-10-2005

De servicepunttrainingen zijn begonnen. In de aanloop van het nieuwe seizoen hebben we heel wat hobbels moeten overwinnen, maar nu zijn dan 4 groepen echt gestart.

Op zondag 2 oktober was het de gecombineerde Rotterdams/Leidse kweekvijver die als eerste een training kreeg van Rick Lahaye. Tegelijkertijd was er voor de ouders een korte ouderbijeenkomst om de opzet van dit jaar door te spreken en verwachtingen uit te spreken. Rick heeft het allereerst gehad over een vrijwel leeg bord. De les ging over ‘Sleutelvelden'. Een onderwerp wat op heel veel niveaus interessant blijft.

Hoe kun je in een stelling met alleen 2 koningen en een pion snel zien of je het kunt winnen (en hoe moet je zo'n stelling dan winnen?)

In het tweede deel van de les is een hele partij behandeld en nagegaan hoe je plannetjes kunt maken om een partij tot een goed einde te brengen.

 

's Middags gingen de trainingen in de Haagse regio van start. Hier zowel een kweekvijver als een topgroep en daarmee dus ook een grote ouderbijeenkomst. Gelukkig waren er zowel hier als in Rotterdam veel ouders die met hele zinnige opmerkingen kwamen. Ik hoop dat we er met elkaar voor kunnen zorgen om er een zo goed mogelijk jaar van te maken.

 

De HSB-topgroep kreeg een quiz voorgeschoteld. Hoewel sommigen achteraf meldden dat het ‘makkelijk' was, waren dat nou net degenen die de quiz niet wisten te winnen...

De partij Romanishin - Timman uit 1985 was verdeeld in een heleboel vragen. In teams moesten de servicepuntdeelnemers proberen om zo veel mogelijk punten (voor elk goed antwoord waren punten te verdienen) bij elkaar te rapen.

Artikel aangelegd op: 12-10-2005
 
© 2020 Haagse Schaakbond
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.