Haagse Schaakbond

Home
Clubs
Agenda
Contact
Senioren
HSB
Competitie
Wedstrijden
Jeugd
Algemeen
Wedstrijden
Grand Prix
Inschrijven GP
NK12
Schaakles
PK HSB 2019
Algemeen
Groep A
Groep B
Deelnemers
Reglement
Kampioenen
Druiventoernooi
Algemeen
Nieuws
De kop is er af!
Geschreven door Joop Beijersbergen   
17-10-2018
Maandag 15 oktober ging het tweede Open Schaakkampioenschap Wassenaar (het OKW) van start. Met maar liefst 24 spelers, waarvan de helft van buiten de eigen club, was de eerste avond goed bezet. In totaal zullen 34 schakers het de komende maanden tegen elkaar opnemen volgens het Zwitserse systeem. Er vallen meerdere geldprijzen te winnen, en er is tevens een prijs in natura voor de mooiste partij van het toernooi.


Na het openingswoord van de voorzitter, Joop Beijersbergen, gingen de klokken stipt om 20:00 uur aan en onder het genot van een kop koffie en een plakje cake ging het toernooi toen, in de serene rust van het Deijlerhuis, van start.

Tegen half elf waren de meeste partijen beslist, maar het zou nog tot bijna half twaalf duren eer topfavoriet, Rachid Schrik, Ronald van Vleuten op de knieën kreeg. Ondanks het behoorlijke verschil in speelsterkte wist Rachid pas in het eindspel de winst te behalen. Ook de andere favoriet, de sterkste speler van SV Wassenaar, Timo Bottema, kreeg de winst zeker niet cadeau van Arnoud van Foreest. Clubgenoot Anki Erwich had het lange tijd erg moeilijk tegen Jaco Arkesteijn en leek op een nederlaag af te stevenen, totdat de witte dame plotseling op veld e7 de zwarte koning bedreigde. Na lang nadenken besloot Jaco maar op remise aan te sturen; een mooi resultaat van Anki!

Van de overige 6 clubleden die een externe speler aan het bord troffen, wist alleen Alex van der Ham te winnen. Pierre Coste was niet opgewassen tegen clubgenoot Bob Kingman die met een sterk pionnencentrum de partij naar z’n hand zette. De overige 4 externe spelers speelden onderling hun partij. Frans Erwich en Arno Luinenburg behaalden hier beide hun eerste punt.

Met 11 winstpartijen en een remise, staan er nu 11 mensen met 1 punt aan kop. Deze mensen zullen het in ronde 2 tegen elkaar opnemen. Al met al kunnen we concluderen dat het 2e OKW succesvol van start is gegaan!

 

Artikel aangelegd op: 17-10-2018
 
© 2019 Haagse Schaakbond
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.