Haagse Schaakbond

Home
Clubs
Agenda
Contact
Senioren
HSB
Competitie
Wedstrijden
Jeugd
Algemeen
Wedstrijden
Grand Prix
Inschrijven GP
NK12
Schaakles
Rapidcyclus
Algemeen
HSV - 16 februari
HO - 23 maart
DD - 4 mei
SHTV - 15 juni
Archief
PK Veteranen
Algemeen
Deelnemers
Uitslagen en stand
Reglement
OPK 2019
Algemeen
Uitslagen
Deelnemers
Reglement
Nieuws (jeugd)
Superdag op Huttontoernooi
Geschreven door Max Kanbier   
17-10-2018
Op 13 oktober 2018 werd dit jaar het Huttontoernooi georganiseerd in Roosendaal door vereniging ‘De Pion’ namens de Noord-Brabantse Schaakbond.


Voor het eerst in lange tijd wist de HSB geen volledig team op de been te brengen en moesten we helaas afreizen zonder B-team. Dat was voldoende om onze ambities op het totaal klassement overboord te gooien, maar gelukkig wisten we wel dat we in zowel de A- als E-categorie een goede kans hadden op een hoge klassering. In de C- en D-categorie zouden we op een goede dag ook mee kunnen doen om de prijzen al ging het daar ook voornamelijk om de ervaring.

Na een goed verlopen reis begon het toernooi, net zoals als alle andere grote schaaktoernooien, een paar minuutjes te laat aan de eerste ronde. In de eerste ronde werd direct al duidelijk dat de A en E serieus voor de titel zouden gaan, terwijl de C en D het waarschijnlijk met een plek in de middenmoot zouden moeten doen.

Na de vierde ronde was dit al helemaal duidelijk. Zowel het A- als E-team hadden vooralsnog al hun rondes gewonnen en konden met een gelijkspel het kampioenschap binnenslepen. De schakers bleken bijna allemaal bestand tegen de druk. Het E-team sloot het toernooi overtuigend af met een dikke overwinning, terwijl het A-team met wegtikkende secondes op de klok de 2-2 wist binnen te halen en daarmee tevens de titel. Het C- en D-team wisten verder een mooie score neer te zetten en netjes in de middenmoot te eindigen waardoor we na afloop in het totaalklassement nog 3de bleken te zijn, een verbetering ten opzichte van de afgelopen jaren!

In dit verslag wil ik nog even de scores van Mark Bueno (A, 5 uit 5), Hayun Shin (E, 4 uit 4), Robin van Leeuwen (E, 4 uit 4) en Prajit Sai Kumar (E, 4 uit 4) uitlichten. Zij hebben hun team echt bij de hand genomen met hun 100%-score en laten zien dat ze geweldig kunnen schaken.

Na afloop werd het toernooi traditioneel afgesloten met een gezellig etentje. Met bijna alle schakers van de HSB, een aantal schakers van de Leidse schaakbond, wat ouders en een vertegenwoordiger van de KNSB mocht dat uiteraard een groot succes wezen. De 3-0 zege van het Nederlands elftal op de Duitsers diezelfde avond voegde daar alleen maar vreugde aan toe.

Het totaal overzicht is te vinden op de site van chess-results.com via deze link.

Artikel aangelegd op: 14-10-2018
 
© 2019 Haagse Schaakbond
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.