Haagse Schaakbond

Home
Clubs
Agenda
Contact
Senioren
HSB
Competitie
Wedstrijden
NK12
Informatie
stand/uitsl. jeugd
stand/uitsl.meisjes
Alle partijen
Liveborden
Trucs
Deelnemers
Facebook (sfeer)
Crowdfunding
S-prijzen
NK12 archief
Eindstanden
Trucs &.boeken
Partijen
Sfeerverslagen
Jeugd
Algemeen
Wedstrijden
Grand Prix
Inschrijven GP
Schaakles
Rapidcyclus
Algemeen
HSV - 16 februari
HO - 23 maart
DD - 4 mei
SHTV - 15 juni
Archief
Nieuws
Toernooien in oktober
Geschreven door Andre Wagner   
10-10-2018
Deze maand is er voor elk wat wils op schaakgebied. Zowel korte als lange partijen komen aan bod, binnen de regio's van HSB en LeiSB. Liefhebbers kunnen zich aanmelden voor de volgende toernooien.


Op zaterdag 13 oktober wordt het Breugem Snelschaaktoernooi gehouden in Zoetermeer, bij SV Promotie. Robby Kevlishvili zal zijn HSB-titel verdedigen en wie dat wil kan hem proberen tegen te houden. Bij voldoende deelname wordt het deelnemersveld in twee groepen gedeeld. Alle informatie staat in de agenda, maar er kan hier een PDF-bestand worden gedownload.

Iets meer bedenktijd is er in het Botwinnik-rapidtoernooi dat op zaterdag 27 oktober wordt verspeeld. Ook hier is er een HSB-titel te winnen en wellicht bent u de opvolger van Bram van der Velden als HSB-rapidkampioen. Uiteraard zijn er meer prijzen te winnen, want ook de toernooi-overwinningen in beide genoemde toernooien staan op het spel.

Het 'langzamere' werk, voor sommigen soms nog te snel, kan men vinden bij SC Wassenaar dat op maandag 15 oktober aan de tweede editie begint van haar open kampioenschap. Elke maand wordt er een ronde verspeeld en na zeven ronden is medio april de eindstand bereikt. Alle speelavonden zijn te vinden op de site van de club.

Voor het eerst volgens diezelfde formule zal het PK van de Leidse bond plaatsvinden op negen vrijdagavonden. De eerste ronde wordt gehouden op vrijdag 19 oktober. Aanmelden kan via de site van organisator LSG. De eerste twee ronden vallen wel samen met het PK HSB en later, in februari en maart bij het PK Senioren-veteranen, mogelijk ook een paar keer. Maar voor wie niet aan een of beide toernooien deelneemt is 'Leiden' een goed alternatief.
 

Artikel aangelegd op: 10-10-2018
 
© 2019 Haagse Schaakbond
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.