Haagse Schaakbond

Home
Clubs
Agenda
Contact
Senioren
HSB
Competitie
Wedstrijden
Online
Jeugd
Algemeen
Wedstrijden
Grand Prix
NK12
Schaakles
Rapidcyclus
Algemeen
Pomar - 7 dec.
HSV - 22 februari
HO - 14 maart
DD - 2 mei
SHTV - 13 juni
Archief
PK Veteranen
Algemeen
Deelnemers
Uitslagen en stand
Reglement
OPK 2020
Algemeen
Uitslagen
Deelnemers
Reglement
Nieuws
NK Rapid voor de jeugd in Eindhoven
Geschreven door Eric van der Marel   
19-10-2005
Image
Vijfenveertig HSB-ers gaven acte de présence in Eindhoven. Met vier maal goud, drie maal zilver en vier maal brons zijn wij niet ontevreden.


Nederlands Jeugdkampioenschap Rapid, 8 oktober 2005

    Voor de elfde keer organiseerde de NBSB het NK. Rapid voor de jeugd. Traditiegetrouw werd er in het auditorium van de Universiteit in Eindhoven gespeeld. Een HSB-delegatie van 46 spelers was per trein of auto naar  Brabant afgereisd om bij een speeltempo van 20 minuten per persoon zijn of haar geluk te beproeven. Deze 46 jeugdschakers (op een totaal van 462 leverde de HSB bijna 10% van het deelnemersaantal) kwamen van de volgende clubs: Bobby Fischer/Wassenaar 16, Botwinnik 10, Promotie 7, Vogelwijk 4, Haagse Toren 4, DSC. 2, Benoordenhout 1, Rijswijk 1 en de Pionnetjes 1.

     Voor Christov Kleijn (BF.) is dit toernooi zijn gelukstoernooi. Zijn gedeelde eerste plaats niet meetellend werd hij toch al voor de vierde keer eerste. Met 7,5 uit 9 (categorie der 14-jarigen) eindigde hij bovenaan met Bram ter Schegget, die echter 5 weerstandspuntjes minder had.

     Zeer verrassend was de eerste plaats bij de 13-jarigen voor Ruben s'Jacob (Botw.). Samen met Donna Schut en Mehran Kamali finishte hij op 7,5 punt. Met 4,5 wp minder werd Mehran tweede en Donna het beste meisje.

     Bij de 16-jarigen wist Pauline van Nies (Prom.)  met 5,5 uit 9 voor de vijfde keer in zes jaar de NK-titel beste meisje te veroveren. Alleen vorig jaar won Tjibario Pijlo (met een halfje verschil). Robin Swinkels met 7,5 punt eindigde ongedeeld als eerste.

     De hoogste HSB-score was voor Julian van Overdam (BF.), die 8 uit 9 haalde. Alleen Maurice Schippers (12-jarigen) haalde met 8,5 punten hoger.Julian's 8 punten waren genoeg om de groep van de 10-jarigen te winnen. Marco Kirana bleef met 7,5 punten het dichtst in de buurt.

     Met 4 titels in één toernooi kan de HSB zeer tevreden zijn. Diverse HSB-ers zaten dicht in de buurt: Arthur Pijpers derde (7 punten bij de 11-jarigen, alleen Robin van Kampen haalde meer), Chiel van Oosterom (BF./DSC) tweede (6,5 punten in groep 1988, vlak achter Matthew Tan), Yvonne Ferrier(Botw./Vog.) derde meisje t/m. 14 jaar (evenveel punten, namelijk 5,5, als de concurrenten Talitha Munnik en Leonore Braggaar), Naomi Snikkers (DSC; derde meisje t/m. 12 jaar met 5,5 punt), Roger Meng (Botw.) tweede met 7,5 punt bij de 9-jarigen, zijn zus Olivia Meng (Botw.) op-één-na beste meisje t/m. 8 jaar met 6,5 punt, Jan van Overdam (BF.) derde t/m. 9 jaar met 6,5 uit 9. Voor wie de tel kwijt is: 4 maal goud, drie maal zilver en vier maal brons. Bravo!

     Van de overige 35 HSB-ers de score:

6 punten: Maarten van Zetten, Vincent Blom, Jaimy Soeterbroek, Stijn Gieben.

5,5 punt: Rinze Mulders, Thom Beeren.

5 punten: Michaël Claushuis, Rowan Bottema, Aloys Baijer, Arash Hoseni, Jonathan de Heer, Mark Knigge.

4,5 punt: Bastiaan Dessing, Sharief Mahomedradja, Floris Ephraim, Tristan Oosterbaan.

4 punten: Erwin Guyt, Frank Kaptein, Hugo van Diepen, Maurice Manoch, Koos Roeleveld..

3,5 punt: Franklin van der Vlies, Tabitha Snikkers.

3 punten: Lex van der Lubbe, Michiel Ensing, Elmar Bottema, Albert Pluut, Gihan Karunatilaka, Abel Schutte, Stijn Houweling, Gabriel Hoogervorst, Swen Hack.

2 punten: Olaf van de Wissel, Romano van de Bos.

1 punt: Petra Pluut.


     Er wordt in Eindhoven ook een clubprijs uitgereikt, waarvoor de hoogste viet clubleden tellen. HMC.Den Bosch werd eerste met 29 punten (uit maximaal 36), Zukertort, Bobby Fischer en Botwinnik volgden op de voet met 28,5 punten.

Zie voor meer informatie de toernooisite

Artikel aangelegd op: 11-10-2005
 
© 2020 Haagse Schaakbond
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.