Haagse Schaakbond

Home
Clubs
Agenda
Contact
Senioren
HSB
Competitie
Wedstrijden
PK HSB 2018
Algemeen
Groep A
Groep B
Deelnemers
Reglement
Kampioenen
Jeugd
Algemeen
Wedstrijden
Grand Prix
Inschrijven GP
NK12
Schaakles
Nieuws
Ook Nuts middenbouw naar NK
Geschreven door Eric van der Marel   
19-05-2018
Er deden 43 middenbouwscholieren (groep 3 t/m 5) mee aan de voorronde  in Wassenaar. Zoals verwacht eindigde de Nutsschool op de eerste plek. De deelnemers (waaronder 3 clubschakers) kwamen uit Den Haag, Wassenaar, Voorburg en Zoetermeer. Omdat de zaal (het Deijlercentrum) vorig jaar te krap was, werd er op twee speeldagen gespeeld, maar achteraf was dat dit jaar niet nodig.


Bij de derdegroepers waren er 15 spelers, één meldde zich nog een uur voor aanvang aan. Er werden 6 ronden Zwitsers gespeeld. Miller de Haan van de Nutsschool won met 6 punten voor Noah Ritzerveld van de Kievietschool met 5 punten. In ronde 4 speelden ze tegen elkaar. Gijs van Straten finishte op weerstandspunten als derde met 4 punten. Zie verder de eindstanden.
Bij de vierdegroepers (16 deelnemers) probeerde Ran Miller (Montessori) zijn vorig jaar behaalde titel te prolongeren, maar na een schaakpauze van een half jaar wilde dat met 2,5 uit 6 niet lukken. Favorieten waren hier Florian Kraal (Nuts) en Casper van Foreest (Herenweg). Het lot koppelde hen in de eerste ronde aan elkaar. Florian trok aan het langste eind en hield de groede vorm vast t/m de laatste ronde: 6 uit 6. Casper begon een inhaalrace, met 4,5 punt werd hij ongedeeld tweede. Sven Lie van de Oostwijzer uit Zoetermeer werd derde met 4 punten.
Bij de vijfdegroepers (12 spelers) was de kampioen van vorig jaar (Senna Weiner) verhinderd wegens zijn verjaardagsfeest. Just van Tol (Bloemcamp) ging de laatste ronde in met een vol punt voorsprong. Bernard Rueb (Nuts) wist hem te verslaan en ging er op weerstand voorbij. Beiden eindigden op 4,5 punt. Christoph Nolten leidt het achtervolgende peloton met 4 punten.
Alle deelnemers ontvingen een prijs en werden meteen KNSB-schoolschaaklid. Voor de scholeneindstand scoorde elke deelnemer voor zijn school 3 punten bij elke overwinning, twee punten voor elke remise en ook nog 1 punt voor elke nederlaag. Wie de meeste deelnemers levert is dan al gauw kampioen. Met 269 punten en 21 deelnemers (bijna de helft van het veld) won de Nuts ruimschoots en gaat voor de vierde keer naar het NK, waar al drie titels in successie werden verdiend. Maar het wordt elk jaar moeilijker! Het NK is op zaterdag 16 juni in Utrecht. Ook het Nuts bovenbouwteam heeft zich voor het NK geplaatst, maar dat is dichterbij in Gouda. De Herenwegschool werd met 71 punten en 6 spelers tweede.

De scholeneindstand:

1. Nutsschool Wassenaar

269 pt

  71,5 uit 126

2. Herenweg Wassenaar

  71 pt.

  17,5 uit 36

3. Kievietschool Wassenaar

  40 pt.

  11 uit 18

4. Zonnestraal Den Haag

  40 pt.

    8 uit 24

5. Bloemcamp Wassenaar

  31 pt.

    6,5 uit 18

6. Montessori Wassenaar

  31 pt.

    6,5 uit 18

7. Lusthof Voorburg

  24 pt

    6 uit 12

8. Oostwijzer Zoetermeer

  14 pt.

    4 uit 6

9. reglementair

    4 pt.

    0 uit 4

Totaal

524 pt.

131 uit 262Jeugdschaakclub Bobby Fischer organiseerde dit toernooi voor de derde keer in Wassenaar. Met dank aan André Wagner voor de indelingen en Carel Gijsen en Edlan Boender voor de wedstrijdleiding.


Groep 3-4 (foto: HC Kuo)


Groep 5 (foto: Coen Rueb)

Artikel aangelegd op: 19-05-2018
 
© 2018 Haagse Schaakbond
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.