Haagse Schaakbond

Home
Clubs
Agenda
Contact
Senioren
HSB
Competitie
Wedstrijden
PK HSB 2018
Algemeen
Groep A
Groep B
Deelnemers
Reglement
Kampioenen
Jeugd
Algemeen
Wedstrijden
Grand Prix
Inschrijven GP
NK12
Schaakles
Nieuws
Ciro Catalan HSB kampioen C-categorie
Geschreven door Dingeman van Nies   
05-02-2018
Op zondag 4 februari is de finale vierkamp voor de HSB PK gespeeld in Zoetermeer bij SV Promotie. In de voorronde in november waren Ciro Catalan (Botwinnik), Jesse van Dongen (Promotie), Jeroen Verkade (Botwinnik) en Christiaan Smeets (Pionnetjes) de beste vier spelers en hadden zich geplaatst voor de finale.

Van deze vier is overigens alleen Jeroen een ‘echte’ C-speler. Jesse en Ciro zijn D-spelers en Christiaan is zelfs nog een E-speler.

Ciro was in de eerste ronde duidelijk sterker dan Christiaan en won eenvoudig. De remise tussen Jesse en Jeroen was voor geen van beide spelers een fijne start om het Ciro moeilijk te maken.

In de tweede ronde stond de beladen match tussen Ciro en Jesse op het programma. Jesse had een week eerder Ciro nog verslagen bij de HSB/RSB JCK D-teams in Rotterdam. Deze keer trok Ciro aan het langste eind. Met een mooie koningsaanval versloeg hij Jesse. Jeroen won tegen Christiaan een stuk in het middenspel en behaalde het volle punt.

Bij het ingaan van de laatste ronde was het (gelukkig al) niet meer mogelijk dat er twee of meer spelers gelijk bovenaan zouden eindigen. De match tussen de clubgenoten Ciro en Jeroen was beslissend. Jeroen probeerde het nog wel, maar met een pion achter berustte hij in het middenspel in remise. Voor de statistieken: Jesse won van Christiaan.De terechte winnaar van de HSB PK C is Ciro Catalan van Botwinnik.

Eindstand HSB PK C

1.   Ciro Catalan 2,5 punt
2. Jeroen Verkade
3. Jesse van Dongen   1,5 
4. Christiaan Smeets 0
Artikel aangelegd op: 05-02-2018
 
© 2018 Haagse Schaakbond
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.