Haagse Schaakbond

Home
Clubs
Agenda
Contact
Senioren
HSB
Competitie
Wedstrijden
PK HSB 2018
Algemeen
Groep A
Groep B
Deelnemers
Reglement
Kampioenen
Jeugd
Algemeen
Wedstrijden
Grand Prix
Inschrijven GP
NK12
Schaakles
Nieuws (jeugd)
Dagje Rotterdam met Huttontoernooi
Geschreven door Jean Paul Drenth   
26-10-2017
Deze editie van het Hutton werd georganiseerd door de Rotterdammers in het Erasmus Sportcentrum op de universiteitscampus, in een reusachtige gymzaal. De HSB-spelers maakten de jeugdleider al heel blij door allen tijdig op te dagen. Een team in elke categorie, A t/m E. Zo hoort het ook voor deze bond.


Olav van Leeuwen en Ike Tjin a Lien konden gelukkig helpen. Dat was nodig, omdat tegelijk de landelijke jeugleidersvergadering aldaar werd gehouden. Al snel werd duidelijk dat het sportief gezien geen makkelijke middag zou worden. Het zat gewoon niet mee – maar iedereen scoorde punten en als bond eindigden we in de middenmoot. Een of twee plekjes hoger was leuk geweest. Het E-team leek zich eerder te onttrekken aan de malaise en stond gedeeld aan kop bij het ingaan van de laatste ronde. Om een zeperd te hebben en terug te vallen in het klassement.

Ach, zo gaat dat soms. Een enkeling had een off-day, en sommige spelers deden het gewoon goed. Zoals de twee Max's: Max Kanbier 4 uit 5 in de A- en Maks Katsarov 3 uit 4 in de D-categorie. Beiden hadden nog een persoonlijke prijs. Johan Heskes scoorde 4½ uit 5 in de C! Het merendeel van de HSB-delegatie toonde zich goed op de hoogte met Desiderius Erasmus en de beginselen van het humanisme. Ontwikkeling is ook belangrijk, vindt u niet?

En tja, alles bij elkaar bleken die rotte dammers weer enorm goed te kunnen schaken. Wie iets tegen dammen heeft zal dus enorm kunnen genieten van de uitslagen :-) Wij feliciteren hen van harte en danken de RSB voor de uitstekende organisatie.

Bij de Italiaan er na, op de Blaak in hartje stad, was de stemming opperbest. Dank aan de ouders die op éen enkeling na goed begrepen dat het een teametentje was (zoals in elke sport toch, beste mensen) en de kanjers met elkaar lieten genieten van deze traditie. De pizza’s en pasta’s waren lekker en het was gezellig. Het was ook lekker rumoerig, zodat het geravot van de E-tafel niet te veel opviel.

Er zijn teamfoto's gemaakt van alle vijf teams. Deze zijn samen met nog meer foto's te vinden op:

https://www.flickr.com/photos/harrygielen/sets/72157688004377613/

https://www.flickr.com/photos/harrygielen/sets/72157688007282253/

https://www.flickr.com/photos/schaakbond/sets/72157688076262603/

Voor uitslagen en nog meer foto's: http://r-s-b.nl/nieuws/rsb-wint-hutton-toernooi/

 

 

Artikel aangelegd op: 26-10-2017
 
© 2018 Haagse Schaakbond
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.