Haagse Schaakbond

Home
Clubs
Agenda
Contact
Senioren
HSB
Competitie
Wedstrijden
PK HSB 2018
Algemeen
Groep A
Groep B
Deelnemers
Reglement
Kampioenen
Jeugd
Algemeen
Wedstrijden
Grand Prix
Inschrijven GP
NK12
Schaakles
Nieuws
PK 2017 - 2e ronde: Stevige uitdunning
Geschreven door Andre Wagner   
27-10-2017
Het scheiden van het spreekwoordelijke kaf van het even spreekwoordelijke koren kreeg al zijn beslag in de 2e ronde. In beide groepen waren negen spelers met een heel punt en die speelden uiteraard grotendeels tegen elkaar. Nadat de rookwolken waren opgetrokkenas hun aantal gereduceerd tot eenderde daarvan.


In groep A overwonnen oud-kampioenen Barendse en Legemaat redelijk gemakkelijk, maar de regerend kampioen zag een stevige Russische beer op zijn weg verschijnen en bleef op remise steken. Doordat Cor Kanters (bye in de 1e ronde) won van Adri Voermans, was het Rob van Helvoort die zich als enige bij de leiders kon voegen.

ustus van Klaveren was laat binnen, maar voegde zich vervolgens naast zijn strijdmakker. Marco van Straaten veegde zijn blamage van een ronde eerder in mooie stijl weg en Ton Bodaan zal even hebben moeten slikken toen hij de koning moest omleggen. En dat Marfa Blanter niet blufte toen ze bij aanmelding verzocht om, ondanks een Elo-puntje te weinig, bewees ze door met zwart remise te houden tegen Johan 't Hart.

In groep B ging het aan de top bijna hetzelfde, maar hier viel geen remise te noteren. Van de negen spelers met een punt bleven er vier over, maar omdat Edgar Huisman in de derde ronde verstek moet laten gaan, zullen ook hier drie man gaan beslissen wie aan de leiding blijft.

u kat Justus verhuist is naar de A-groep danst muis Maurits en kan na twee jaar er net naast gegrepen te hebben eindelijk een gooi doen naar de groepswinst. Er zijn echter nog vijf ronden te gaan. Meevaller voor hem was dat concurrent Karl Baak verrast werd door Gerrit Horst, die wel vaker als reuzendoder heeft gefungeerd. Een gevaarlijke buitenstaander. Ook Simon Broos is in theorie een kanshebber, maar hij heeft een halfje moeten toegeven door een bye in de eerste ronde.

e derde ronde, de laatste die wordt ingedeeld op rating, staat op het programma voor 29 september.

Artikel aangelegd op: 29-09-2017
 
© 2018 Haagse Schaakbond
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.