Haagse Schaakbond

Home
Clubs
Agenda
Contact
Senioren
HSB
Competitie
Wedstrijden
Jeugd
Algemeen
Wedstrijden
Grand Prix
Inschrijven GP
NK12
Schaakles
Rapidcyclus
Algemeen
HSV - 16 februari
HO - 23 maart
DD - 4 mei
SHTV - 15 juni
Archief
PK Veteranen
Algemeen
Deelnemers
Uitslagen en stand
Reglement
OPK 2019
Algemeen
Uitslagen
Deelnemers
Reglement
Nieuws
PK 2017 - 1e ronde: Knallende start
Geschreven door Andre Wagner   
19-09-2017
Op 20 borden werd er gestreden, 9 in de A-groep, 11 in de B-groep, met resp. 4 en 5 byes. In totaal hadden zich 49 deelnemers aangemeld voor het Persoonlijk Kampioenschap van 2017. We mochten dit jaar slechts één gastspeler uit de Leidse regio verwelkomen, maar die doet wel mee met de topgroep.


Normaal gesproken is zo'n eerste ronde 'business as usual', de sterkste speler wint en op naar de volgende ronde. Niet dit jaar. In groep A werd Marco van Straaten verrast door Adri Voermans en in groep B zag André van der Weijde zijn potentiële voordeel met wit niet verzilverd. Hij werd knap op remise gehouden door de jeugdige Jesse van Dongen.

Nog meer verrassingen waren er in groep B: Jan Zonneveld vlamde als in zijn beste jaren en bond Otto Boot aan zijn zegekar en Ruud van Dijk zag zijn zwoegen eindelijk ook eens beloond. Zo vaak staat hij goed en dan gaat het toch mis, maar deze keer dus niet. Een vierde verrassing was de derby tussen Jinan Shin en Hans Smallenbroek (beiden DD).

De toekomst zal leren of deze lijn wordt doorgetrokken. Er kunnen overigens nog mensen instappen als ze willen. Wie zich nu nog tijdig aanmeldt, kan op 22 september meedraaien vanaf ronde 2. Een bye wordt dan gegeven voor ronde 1.

De indeling voor ronde 2 zal hier op de site te vinden zijn vanaf vijrdag 15 september, 23.00 uur.

Artikel aangelegd op: 14-09-2017
 
© 2019 Haagse Schaakbond
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.