Haagse Schaakbond

Home
Clubs
Agenda
Contact
Senioren
HSB
Competitie
Wedstrijden
PK HSB 2018
Algemeen
Groep A
Groep B
Deelnemers
Reglement
Kampioenen
Jeugd
Algemeen
Wedstrijden
Grand Prix
Inschrijven GP
NK12
Schaakles
Nieuws
PK Senioren, ronde 7: strijd nog steeds helemaal open
Geschreven door Andre Wagner   
02-04-2017
Wie de paringen aan de topborden van de 7e ronde bekeek kon altijd maar concluderen dat er nog steeds een spannende strijd gaande is. De verschillen zijn minimaal en wie struikelt kan zomaar anderen zien passeren.


Aan bord 2 viel het eerst een beslissende uitslag. Ton van der Zijden kwam in de problemen tegen Leo Dujvesteijn en kon halverwege de avond al zijn koning omleggen. Het duurde aan bord 1 een stuk langer, want de beide heren voerden een rustige, maar ingewikkelde, veldslag. Er leek steeds weinig aan de hand, Henk Happel aan het voortouw met de witte stukken had net iets meer ruimte en John Tan verdedigde secuur. Met zwart en 150 Elo-punten minder had hij vooraf weinig fiducie in een goede afloop, maar rating zegt niet alles.
Voordat het echter zo ver was, vielen links en rechts snelle uitslagen, waardoor rond kwart voor tien al meer dan de helft van de spelers klaar was. André van der Weijde ging er pijnlijk snel af tegen Theo van Orsouw, terwijl Adrey Caljé uithaalde tegen Auke de Vries en daardoor tijd had om een reeks foto's te maken. Aan een ander bord beet de ratinghoogste (soms deels) in het stof: Karl Baak ging ten onder tegen Kees Vink en Maurits Bons moest een halfje inleveren bij Hans Smallenbroek.
Voor de fans van de beste Limburger was het genieten. René Weerts had een zware avond, maar eindelijk lukte het hem om de greep op de partij niet te verliezen. De weg terug naar boven lijkt ingeslagen te zijn en hij kan in de laatste twee ronden zijn toernooi nog een beetje redden.
Terug naar het topbord. Terwijl de wedstrijdleider, tevens uw razende reporter, bezig was alle uitslagen in de computer bij te werken, klonk er uit de hoek van de match Happel-Tan een geluidje. Tijd om poolshoogte te nemen en ja, de verrassing van de avond was een feit: John Tan won. Daarmee is de leiding in het toernooi overgenomen door het duo Tan en Duijvesteijn, die in ronde 8 om de hoogste eer gaan strijden. Achter hen een groepje dat zal loeren op kansen om langszij komen c.q. voorbij te steken.
It ain't over 'till the fat lady sings...


De foto's van Adrey Caljé


Het blijft een mooie zaal, hoewel een beetje warm


Borden 1 t/m 4


Borden 6 t/m 8


Frits Varenkamp


Harmen Bijster tegen Monique Keuzenkamp


Edgar Huisman, Karl Baak en Sjaak van As


Borden 9 t/m 11, met links Piet Sikkes, Theo van Vorselen en (bijna onzichtbaar) Edwin van der Leij...


...met tegenover hen: Hans van Lis, Dirk van Nieuwkerk en Jan Zonneveld


Peter van Wermeskerken kijkt toe bij Maurits Bons en Hans Smallenbroek


Edo Nitzsche


Theo toch!...


...er is een dame bij!


Foppe-Jan Montsma analyseert


Topborden (of is het tob-borden?): Leo Duijvesteijn en Henk Happel


De wedstrijdleider heeft altijd zo'n zware avond. Al die koppen koffie...

Artikel aangelegd op: 02-04-2017
 
© 2018 Haagse Schaakbond
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.