Haagse Schaakbond

Home
Clubs
Agenda
Contact
Senioren
HSB
Competitie
Wedstrijden
Online
Jeugd
Algemeen
Wedstrijden
Grand Prix
NK12
Schaakles
Nieuws
Bram Albertus HSB kampioen C-categorie
Geschreven door Dingeman van Nies   
20-02-2017
In Zoetermeer bij SV Promotie is op twee achtereenvolgende zondagen (12 en 19 februari) het HSB PK C gespeeld. Bram Albertus is na een bloedstollende finale kampioen geworden. 

Het toernooi ging helaas van start met een oneven aantal spelers wegens een ziekmelding en een opgeroepen invaller die niet kwam opdagen. Na de eerste speeldag stond Bram met 3 uit 3 al aan kop met overwinningen op Penn, Jie-Ren en Dusan. Johan en Diego volgden op een half punt achterstand.

De tweede speeldag begon Bram tegen Diego met een lange en spannende partij. Een koningsaanval van Diego sloeg niet door en Bram kon daarna vanwege materiaal overwicht de winst in de wacht slepen. Bij het ingaan van de laatste ronde stond Bram een vol punt los van de nummer twee Dusan. Dusan speelde tegen Diego en Bram tegen Johan. De laatstgenoemden ruilden in hun partij al spoedig af naar een eindspel met paard (Johan) tegen loper (Bram) en een gelijk aantal pionnen. Beide spelers boden een keer remise aan en wezen het aanbod van de tegenstander van de hand. Dat had Bram de laatste keer beter niet kunnen doen. Het paard bleek ineens veel sterker dan de loper die verscholen stond achter zijn pionnen. Johan promoveerde met zijn doorgelopen pion net een zet eerder dan Bram en gaf daarna mat-in-twee. Een thriller! Het werd vervolgens lang wachten op het resultaat van de partij van Dusan tegen Diego. Ook hier ontstond een eindspel met paard (Diego) en loper (Dusan) met een gelijk aantal pionnen voor beiden. Maar in tegenstelling tot de vorige partij was hier de loper van Dusan oppermachtig. Diego moest uiteindelijk het hoofd buigen en de winst ging naar Dusan.

Bram en Dusan eindigden gelijk in punten, weerstandpunten en slechts 1 weerstandspunt meer in het voordeel van Bram. Volgens de reglementen moet bij een gelijk aantal punten een tweekamp van twee partijen gespeeld worden. Bij gelijkspel zou dan het weerstandspunt verschil in het voordeel van Bram uitwerken. De tweekamp werd gehouden met snelschaken. Dat was bloedstollend. Bram hield het hoofd koel en won de eerste partij wegens tijd overschrijding van Dusan. De tweede hoefde daarom niet meer gespeeld te worden.

Bram werd gekroond tot HSB kampioen in de C-categorie. Dusan werd tweede en Johan derde.

Plts St.nr. Naam            Score WP  SB   
-------------------------------------------------------
 1.  1  Albertus, Bram       4.0  13.0 10.00 
    3  Cvetkovic, Dusan      4.0  12.0  8.00 
 3.  5  Heskes, Johan        3.5  13.0  7.75 
    7  Roepers, Willard      3.5  8.0  4.50 
 5.  4  Tjin a Lien, Jie-Ren    3.0  9.5  3.00 
 6.  2  Kaersenhout, Diego     2.5  17.0  7.50 
    8  Verkade, Jeroen       2.5  12.0  3.50 
 8.  6  Schneider, Penn       1.0  14.5  0.50 
    9  Nehizena, Rock       1.0  12.5  1.50 Foto's

1
Artikel aangelegd op: 20-02-2017
 
© 2021 Haagse Schaakbond
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.