Haagse Schaakbond

Home
Clubs
Agenda
Contact
Senioren
HSB
Competitie
Wedstrijden
Online
Jeugd
Algemeen
Wedstrijden
Grand Prix
NK12
Schaakles
Rapidcyclus
Algemeen
Pomar - 7 dec.
HSV - 22 februari
HO - 14 maart
DD - 2 mei
SHTV - 13 juni
Archief
PK Veteranen
Algemeen
Deelnemers
Uitslagen en stand
Reglement
OPK 2020
Algemeen
Uitslagen
Deelnemers
Reglement
Nieuws
Beginnerscursus schaken voor volwassenen in Naaldwijk
18-09-2005
Vanaf 26 september a.s. wordt in Naaldwijk op zes maandagavonden t/m december a.s. een schaakcursus gegeven voor volwassenen.

De cursus is onderdeel van het project ‘Schaken voor volwassenen' van de KNSB. Op een gestructureerde manier worden trainingen aangeboden aan beginnende schakers. De leeftijd van de mannelijke en vrouwelijke cursisten die zich reeds hebben opgegeven varieert van 40 tot 78 jaar. Uiteraard mogen jongeren ook meedoen, maar het project is uitdrukkelijk niet gericht op de jeugd. De beginnerscursus is gericht op mensen die het schaakspel willen leren. Dit geldt natuurlijk ook voor ouders van schakende kinderen!
Na deze beginnerscursus wordt in 2006 een vervolgcursus gegeven.

De cursus is in beginsel gericht op de inwoners van het Westland, maar ook anderen mogen meedoen. De Westlandse Schaak Combinatie (WSC) is de organiserende schaakclub en de locatie is De Kandelaar, Dijkweg 19 te Naaldwijk. Het is de thuisbasis van Schaakmat.

De exacte zes maandagavonden moeten nog worden vastgesteld. De cursus wordt waarschijnlijk gehouden van 19.00-21.00 uur. De kosten bedragen € 30 voor de gehele cursus.
Het aantal deelnemers bedraagt minimaal 8 en maximaal 15.
De cursus wordt gegeven door de gediplomeerd schaakleraar Ard Dekker. Voor meer informatie of opgave kunt u met hem contact opnemen (0174-648894 of ardd@kabelfoon.nl).
Op de site www.schaakmat.info zijn (onder ‘cursus') de eerste beginselen alvast te leren. Op die site (onder ‘schaakspel') kan ook een wedstrijd worden gespeeld tegen de computer!

Artikel aangelegd op: 18-09-2005
 
© 2020 Haagse Schaakbond
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.