Haagse Schaakbond

Home
Clubs
Agenda
Contact
Senioren
HSB
Competitie
Wedstrijden
Jeugd
Algemeen
Wedstrijden
Grand Prix
Inschrijven GP
NK12
Schaakles
PK HSB 2019
Algemeen
Groep A
Groep B
Deelnemers
Reglement
Kampioenen
Druiventoernooi
Algemeen
Nieuws (jeugd)
Chessity voor verenigingen en scholen
Geschreven door Ard Dekker   
22-05-2016
Tijdens de ALV’n van de HSB van 16 september 2015 en 18 mei 2016 heb ik gemerkt dat er behoefte bestaat aan meer informatie over het nieuwe schaaktrainingsprogramma Chessity. Daarom lijkt het me nuttig om, als enige Chessity-ambassadeur binnen de HSB, jullie deelgenoot te maken van mijn enthousiasme voor Chessity. Er zijn grote verschillen met de Stappenmethode, maar de twee methodes kunnen elkaar goed aanvullen. Chessity is beter geschikt om grote aantallen leerlingen enthousiast te krijgen voor het schaken en met de Stappenmethode is doorgroei naar een goed schaakniveau beter mogelijk.

Vorig jaar is de KNSB een succesvolle samenwerking aangegaan met Chessity. Gestart is om scholen enthousiast te krijgen en nu bestaat er ook een mogelijkheid voor schaakverenigingen om een verenigingsaccount aan te schaffen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid van een individueel account (€ 35 p.p., maar nu tijdelijk via de KNSB € 17,50). 


Wat is Chessity?

Chessity is een online leermethode om spelenderwijs te leren schaken. Het bevat spel-elementen uit populaire games, die een extra stimulans vormen voor kinderen om meer en beter te leren schaken. De methode past zich op diverse manieren aan het niveau en de manier van leren van de speler aan. Zowel beginnende - als gevorderde schakers kunnen met Chessity trainen op hun eigen niveau. Voor schaaktrainers is er een uitgebreid leerlingvolgsysteem. Zij hebben daardoor meer zicht op de schaakontwikkeling van hun leerlingen. Doordat nakijkwerk met Chessity verleden tijd is, zijn de trainingen afwisselender én effectiever. Via www.chessity.com is het mogelijk Chessity drie dagen uit te proberen.

Chessity voor scholen.

Dankzij de samenwerking met de KNSB zijn inmiddels bijna zeventig schoolaccounts (per account 50 licenties voor € 250; dus € 5 per leerling) gekocht en hebben enkele duizenden kinderen op school schaakles met Chessity. Binnen de HSB is Chessity alleen nog in het Westland gepromoot. Dit seizoen hebben zo’n 350 kinderen van vijf scholen een workshop Chessity van een uur van mij gekregen en vrijwel alle kinderen en leerkrachten waren enthousiast. Drie van die scholen hebben een schoolaccount aangeschaft en zijn januari 2016 begonnen. Eén van die drie scholen is de Regenboog uit Naaldwijk, die na vijf schaaklessen, Westlands kampioen voor de groepen 3 t/m 5 werd! Mijn inschatting is dat komend seizoen alle vijf de scholen met Chessity schaakles geven. Door een gevarieerde aanbod (Stappenmethode of Chessity) starten via het Scholschaakplan Westland meer scholen met schaakles!

Chessity voor verenigingen.

Door het succes van Chessity op basisscholen, is er steeds meer vraag van schaakverenigingen om ook te gaan werken met Chessity. Daarom komt de KNSB nu met een speciaal verenigingsaanbod: voor slechts 12,50 euro per persoon per jaar kunt u voor uw leden (incl. schaaktrainers!) een Chessityaccount aanschaffen. Het verenigingsaccount Chessity, in het kort:
  • € 12,50 euro per clublid
  • accounts zijn na activering 12 maanden geldig
  • zowel op de club als thuis trainen met Chessity
  • leerlingvolgsysteem voor schaaktrainers
  • coach-account voor trainer of jeugdleider
  • een verenigingsaccount bevat 20 leerlingenaccounts en kost € 250

Wil uw schaakclub ook meedoen met deze pilot? Meld uw club dan nu aan via marcel@chessity.com. Wacht niet te lang, want aan deze pilot kan slechts een beperkt aantal verenigingen deelnemen.

Demonstratie Chessity voor HSB

In januari 2016 is in Naaldwijk t.b.v. de HSB een demonstratie Chessity gegeven door Marcel Pruijt en mij. Indien er voldoende animo is dan willen wij weer op een vrijdagavond in Naaldwijk een demonstratie geven. In overleg met geďnteresseerden kan een datum worden bepaald. Interesse graag kenbaar maken bij mij (Ard Dekker, ardd@kabelfoon.nl of 06-23928006). 
Artikel aangelegd op: 22-05-2016
 
© 2019 Haagse Schaakbond
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.