Haagse Schaakbond

Home
Clubs
Agenda
Contact
Senioren
HSB
Competitie
Wedstrijden
PK HSB 2018
Algemeen
Groep A
Groep B
Deelnemers
Reglement
Kampioenen
Jeugd
Algemeen
Wedstrijden
Grand Prix
Inschrijven GP
NK12
Schaakles
Druiventoernooi
Algemeen
Aanmelden
Contact / Route
Deelnemers
Nieuws
Zoetermeer is schaakgek!
Geschreven door Rogier Zoun   
23-01-2016
Oostwijzer schoolschaakkampioen Zoetermeer!
Zoetermeer is schaakgek met 27 teams!  
Zoetermeer is schaakgek!

Nadat een week ervoor schoolschakers met elkaar individueel de strijd aan waren gegaan, was het zaterdag 16 januari de tijd op dit in teams te doen. Spelers konden zich inschrijven met een team van 4, waarbij alle deelnemers van dezelfde basisschool moesten zijn. Vorig jaar mocht de organisatie zich al gelukkig prijzen met 20 teams, maar daar deden we dit jaar nog een stapje bovenop. Maar liefs 27 teams van verschillende scholen deden mee aan het grootste schaaktoernooi van Zoetermeer.

We zagen veel nieuwe scholen dit jaar waaronder de gastlocatie Stella Nova, zij waren natuurlijk moreel verplicht om met tenminste ťťn team deel te nemen. Dankzij wat inspanningen konden daar zelfs twee teams gemaakt van worden. Gelukkig werden deze inspanningen ook op andere scholen geleverd, waardoor veel scholen met meerdere teams aanwezig was. Wij hopen volgend jaar natuurlijk nog meer verschillende scholen te zien!

Net zoals de week ervoor speelden de kinderen 7 rondes van elk 20 minuten. De organisatie was wederom in handen van de Zoetermeerse schaakverenigingen Promotie en Botwinnik. Na een wat latere start kon de strijd los barsten en werd het bovenin per ronde spannender. De bovenste 6 ploegen plaatsten zich namelijk voor de volgende ronde. Hier zullen alle topteams van de Haagse Regio proberen de tickets te bemachtigen voor het landelijke toernooi. Daarnaast was er voor de 5 hoogst geŽindigde teams bekers!

De eerste teams van Da Vinci, Paulus en Palet vielen door de zware bezetting net achter de plekken die plaatsingstickets afdwongen. Deze eer ging namelijk naar het 2e team van de Piramide. Zij behaalden net een matchpunt meer dan hun concurrenten en gaan door hun 6e plaats door naar de Haagse ronde.

Met hetzelfde aantal matchpunten maar iets meer bordpunten, behaalde het 2e team van de Oostwijzer de 5e plaats. Een sterke school om rekening mee te houden, aangezien al hun drie deelnemende teams hoog waren geŽindigd.

https://lh3.googleusercontent.com/-SIAWcX735c4/VpuSWzn_zLI/AAAAAAAAGLE/qHgf7vF0T_o/s800-Ic42/IMG_6600.JPG
Oostwijzer 2

 

 

 

Op de 4e plaats eindigde het eerste team van de Spelevaert. Door onderweg punten te pakken en uiteindelijk in de laatste 3 rondes een eindsprint aan te zetten, wisten zij ook de volgende ronde te behalen.

https://lh3.googleusercontent.com/-BLTTHqqqn10/VpuSYEGDK0I/AAAAAAAAGLY/qu74yTqtyfA/s720-Ic42/IMG_6603.JPG
Spelevaert 1

 

 

Op de 3e plaats kwam het vlaggenschip van de Piramide. Zij waren met 5 teams de hoofdleverancier van het aantal teams. Daarnaast dus ook nog eens met 2 teams door naar de volgende ronde. Een echte schaakschool!


https://lh3.googleusercontent.com/-p4ADBkF0sqk/VpuSZH38gCI/AAAAAAAAGLc/t1DTsfdqU90/s800-Ic42/IMG_6606.JPG
Piramide 1

 

 

De tweede plaats ging naar de kampioen van vorig jaar. Floriant 1 was in de 2e ronde onderuit gegaan tegen de uiteindelijke nummer 1. Daarna werden wel alle wedstrijden gewonnen. Zeker een team om rekening mee te houden in de volgende ronde!


https://lh3.googleusercontent.com/-DtjCJbNOnUg/VpuSaDkyC6I/AAAAAAAAGME/tzgfDVw-ksc/s720-Ic42/IMG_6607.JPG
Floriant 1

 

 

En dan de uiteindelijke nummer 1. Schoolschaakkampioen Zoetermeer 2016 is geworden: Oostwijzer 1!!
Nog een school met twee teams door naar de volgende ronde, de scholen in Zoetermeer zijn helemaal schaakgek en elk jaar wordt het alleen maar erger. Door de vele teams en het hoge niveau is het daarom extra knap om 1e te worden. Gefeliciteerd!

https://lh3.googleusercontent.com/-6kj4IrRSs10/VpuSbLEuzDI/AAAAAAAAGLw/JdN2-b9_PFU/s720-Ic42/IMG_6610.JPG
Oostwijzer 1 kampioen!

 

Weer een prachtig schaaktoernooi en volgend jaar gaan we het nog mooier maken.
Voor alle fotoís kunt u terecht op de volgende link:
https://picasaweb.google.com/100687106107157145289/20160116SchoolschakenTeams

Alle uitslagen zijn hier te vinden:
http://svbotwinnik.nl/sites/schoolschaak/C12Index.htm

 

 

Artikel aangelegd op: 22-01-2016
 
© 2018 Haagse Schaakbond
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.