Haagse Schaakbond

Home
Clubs
Agenda
Contact
Senioren
HSB
Competitie
Wedstrijden
Jeugd
Algemeen
Wedstrijden
Grand Prix
Inschrijven GP
NK12
Schaakles
PK HSB 2019
Algemeen
Groep A
Groep B
Deelnemers
Reglement
Kampioenen
Druiventoernooi
Algemeen
Nieuws (jeugd)
Demonstratie Chessity á8 januari 2016 in Naaldwijk
Geschreven door Ard Dekker   
14-12-2015
In samenwerking met de co÷rdinator van het Schoolschaakplan Westland verzorgt Chessity op vrijdag 8 januari 2016 een uitgebreide presentatie en demonstratie van het Chessity schaaktraingsprogramma. 

Chessity is een online leermethode van schaken die gebruik maakt van gaming principes bij het leren. De methode is vrijwel taalloos, platform onafhankelijk en past zich aan het niveau van de speler aan. Deze demo-avond is eerder gegeven voor enkele andere regiobonden van de KNSB. De komende maanden zullen alle regiobonden worden bezocht.

Chessity wordt op dit moment samen met de schaakbond zeer succesvol gebruikt om op basisscholen schaakles te geven. De afgelopen maanden heeft dat de schaakbond een ongekend aantal nieuwe schoolschaakleden opgeleverd.  Ook zijn er inmiddels diverse verenigingen die Chessity inzetten bij het trainen van de jeugd- en ander leden.  In Westland hebben 200 kinderen van vier scholen workshops gevolgd. Zij waren erg enthousiast. De Prins Willem-Alexanderschool in s ĹGravenzande is de eerste school in de regio van de Haagse Schaakbond die november jl. een schoolaccount heeft aangeschaft. Rond de jaarwisseling volgen de Prins Willem-Alexanderschool in De Lier en de Regenboog in Naaldwijk. Naar verwachting volgen begin 2016 meer scholen in deze regio. Op sommige plekken in Nederland (van Hengelo tot Vlissingen) ontstaan hele kernen van scholen die actief met Chessity in de weer zijn.

Graag willen wij in detail uitleg geven over de mogelijkheden van het programma zowel voor schoolschaken als voor verenigings- en individueel gebruik. Er wordt een algemene presentatie van het programma gegeven en er wordt uitgebreid de mogelijkheid geboden om zelf alle onderdelen van het programma te zien en te testen.

Door wie : Regobert Eijkelkamp (de meest ervaren en succesvolle Chessity trainer) en Marcel Pruijt (mede-eigenaar van het programma)

Voor wie : Jeugdschaakleiders en overig ge´nteresseerde leden van de HSB

Locatie : Trainingslokaal Lohuis Lighting & Energy, Grote Woerdlaan 36d, 2672 CL in Naaldwijk

Datum : vrijdag 8 januari

Tijdstip : 19.30 - 22.00


Het aantal deelnemers is beperkt tot 20. Graag aanmelden bij : marcel@chessity.com  Voor meer info : 050 - 589 34 23 / 06 22417446 Meer informatie over het Schoolschaakplan Westland bij: ardd@kabelfoon.nl of aedekker55@gmail.com
Artikel aangelegd op: 14-12-2015
 
© 2019 Haagse Schaakbond
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.