Haagse Schaakbond

Home
Clubs
Agenda
Contact
Senioren
HSB
Competitie
Wedstrijden
Jeugd
Algemeen
Wedstrijden
Grand Prix
Inschrijven GP
NK12
Schaakles
Rapidcyclus
Algemeen
HSV - 16 februari
HO - 23 maart
DD - 4 mei
SHTV - 15 juni
Archief
PK Veteranen
Algemeen
Deelnemers
Uitslagen en stand
Reglement
OPK 2019
Algemeen
Uitslagen
Deelnemers
Reglement
Nieuws
Jie-Ren Tjin a Lien sterkste schoolschaker van de HSB
Geschreven door Frank Thoma   
15-12-2015
Sinds twee jaar wordt er op de St. Maartensschool onder leiding  van meester Ike serieus schaaktraining gegeven. Vorig schooljaar leidde dit al in diverse toernooien tot mooie prestaties en op zaterdag 12 december 2015 werd weer een nieuwe mijlpaal bereikt. Jie-Ren werd overtuigend kampioen van groep 8 en daarmee beste scholier en algemeen kampioen van de HSB.

Veel prijzen op een buitengewoon toernooi waren er te vergeven. Club- en schoolschakers speelden samen hun toernooi, maar na ronde 7 werd de balans opgemaakt. Wie waren nu eigenlijk de beste clubschakers (die natuurlijk ook wel naar school gaan) en wie de beste schoolschakers, die het zonder clubachtergrond moeten doen? In elke categorie waren er drie bekers te verdienen.

In groep 3 was het nog mogelijk dat schoolschakers de dienst uitmaakten en boven clubschakers eindigden. Drie schoolschakers bij de beste vier in de eindstand.
In groep 4 waren de verhoudingen weer zoals het hoort. Plaats 1,2,3 voor clubschakers, maar 4,6,7 voor scholieren. Toch ook nog mooie prestaties voor de scholieren.
In groep 5 ongeveer hetzelfde beeld, maar hier werd een hele mooie 2e plaats in het algemeen klassement behaald door scholier Tuan-Ahn Do van de Pius X. Quint van den Doel (St. Maartens-school) presteerde hetzelfde in groep 6.
Daarmee was de koek wel op voor de scholieren. In de groepen 7 en 8 waren de krachtsverschillen overduidelijk. Clubschakers maakten hier de dienst uit en bepaalden onderling wie de sterkste was.

Met maar liefst 25 deelnemers was de Nutsschool uit Wassenaar hofleverancier van het toernooi. Het zal niemand verbazen dat er veel prijzen mee naar huis genomen werden. Maar ook de al genoemde St. Maartensschool ging rijk beladen huiswaarts. De Montessorischool Leidschenveen, het PCA, de Pius X en de St. Jozefschool uit Schiedam hadden prijswinnaars in hun midden en konden met een tevreden gevoel terugkijken op een mooie schaakdag.

Bij de verenigingen sprong vooral Bobby Fischer er uit. Een aantal keren zelfs met drie eerste plaatsen in één categorie. Ook de Pionnetjes lieten zich niet onbetuigd. Promotie mocht een 100% bekerwinst op haar naam schrijven. De broertjes Djezzmonde en Vhinnzee klaarden die klus.

Het was een lange middag zonder noemenswaardige incidenten. Probleempjes werden snel en soepel door de bekwame tafelleiders opgelost. Ook is te merken dat veel scholieren al enige ervaring hebben opgedaan in het HSB Grand Prix circuit. Net dat beetje toernooi-ervaring helpt. Er is meer rust en ouders zijn inmiddels gewend meer op de achtergrond te blijven.

Alle vrijwilligers worden zeer bedankt, maar speciaal Max Kanbier en Carel Gijsen. Er waren nogal wat problemen met de printer en het kostte de nodige inspanningen die te verhelpen. Door inventief te handelen en een kleine extra pauze in te lassen werd alles opgelost en zo konden we zelfs een kwartier vroeger dan gepland afsluiten.

Foto's
Meer foto's

De foto’s zijn gemaakt door Jinan Shin, de vader van Hayan. Wij danken hem hartelijk voor zijn bijdrage.

Eindstanden


eindstand groep 3

eindstand groep 4

eindstand groep 5

eindstand groep 6

eindstand groep 7

eindstand groep 8Artikel aangelegd op: 13-12-2015
 
© 2019 Haagse Schaakbond
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.