Haagse Schaakbond

Home
Clubs
Agenda
Contact
Senioren
HSB
Competitie
Wedstrijden
Jeugd
Algemeen
Wedstrijden
Grand Prix
Inschrijven GP
NK12
Schaakles
PK HSB 2019
Algemeen
Groep A
Groep B
Deelnemers
Reglement
Kampioenen
Druiventoernooi
Algemeen
Nieuws (jeugd)
Schoolschaakplan Westland
Geschreven door Ard Dekker   
24-06-2015
In het Westland  wordt in het seizoen 2015-2016 gestart met een Schoolschaakproject dat vooral is gericht op de groepen 3 t/m 5 van de basisscholen en is gebaseerd op succesvolle projecten elders in Nederland, onder andere Den Haag.

 

Schakend Westland wil inspelen op de toenemende belangstelling voor het schaken en meer scholieren enthousiast krijgen voor schaken. Daarom dit Schoolschaakplan Westland dat tot stand is gekomen in goede samenwerking tussen de Koninklijke Nederlandse Schaakbond (KNSB), de Haagse SchaakBond (HSB) en de Westlandse schaakverenigingen.

Alle basisscholen in Westland, Hoek van Holland en Midden-Delfland zijn in mei/juni 2015 benaderd om vanaf het nieuwe schoolseizoen te starten met schaaklessen. Scholen die ingaan op het aanbod, hebben eerst contact met de co÷rdinator van het Schoolschaakplan Westland (Ard Dekker (ardd@kabelfoon.nl ; tel.0623928006) en krijgen bij deelname van de KNSB een bevestiging alsmede de voorwaarden.

Tevens zal de KNSB het financiŰle deel regelen. De Co÷rdinator probeert in eerste instantie een goede match te maken tussen  ge´nteresseerde scholen en beschikbare trainers.  Zie bijgaand Schoolschaakplan Westland en de schaakflyer voor de jeugd met meer informatie over schaken in het Westland. Voor het welslagen van het project wordt gebruikgemaakt van gediplomeerde schaaktrainers uit de regio.

Door de KNSB wordt in Naaldwijk vanaf 16 oktober a.s. een laagdrempelige cursus schaaktrainer 1 georganiseerd waar aankomende jonge schaakmeesters en -juffen van harte welkom zijn.  Zie de aankondiging op de site van de KNSB en bijgaande aanvullende informatie.

Artikel aangelegd op: 24-06-2015
 
© 2019 Haagse Schaakbond
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.