Haagse Schaakbond

Home
Clubs
Agenda
Contact
Senioren
HSB
Competitie
Wedstrijden
PK HSB 2018
Algemeen
Groep A
Groep B
Deelnemers
Reglement
Kampioenen
Jeugd
Algemeen
Wedstrijden
Grand Prix
Inschrijven GP
NK12
Schaakles
Nieuws (jeugd)
Vernieuwde opzet HSB-trainingen
Geschreven door Frank Thoma   
02-06-2015
Al enige jaren wordt er door een aantal HSB-clubspelers en in mindere mate schoolschakers tien keer per jaar op zondag in de Kameleon getraind. Dat waren sessies van twee uur. Doordat de KNSB het komend seizoen de bestaande stertrainingen niet meer kan steunen, voelt de jeugdcommissie zich geroepen deze taak over te nemen.

 

Wij streven naar zowel uitbreiding als intensivering van de trainingen en hopen vier trainingsgroepen te vormen, waaronder twee kweekvijvergroepen, een stergroep en een topgroep. De samenstelling van deze groepen zal in overleg met spelers en trainers geschieden.

•    In principe staat de 1e kweekvijver groep open voor inschrijvingen van schoolschakers en clubschakers op het niveau stap 1+ t/m stap 2.
•    De 2e groep zal zich rond stap 2 en 2+ bewegen.
•    De stergroep staat open voor spelers die bij hun vereniging in stap 3/4 werken.
•    De topgroep zal gevormd worden uit de gevorderde (oudere) jeugd van de HSB.
De trainingen moeten gezien worden als een aanvulling van wat er bij de verenigingen gedaan wordt. Lesmateriaal wordt door de trainers ingebracht.

De groepen worden getraind door Ted Barendse en Timo Bottema.

Het is de bedoeling dat elke trainingsmiddag uit twee sessies bestaat.
1.    De kweekvijvergroepen trainen twee uur van 11.30 tot 13.30 uur en spelen vanaf 14.00 uur maandelijks een onderling toernooi. Dat kan serieus zijn of ludiek met fantasieschaak.
2.    De ster- en topgroep bereiden vanaf 11.30 hun training met een opdracht voor en starten dan om 14.00 uur aan de eigenlijke training die maar liefst 2,5 uur in beslag zal nemen.
Voor alle groepen hopen we het niet alleen aantrekkelijker te maken, maar ook intensiever.

De kosten voor deze tien middagen zullen voor de kweekvijvergroepen € 125,- bedragen en voor de ster- en topgroep € 150,-.
Wij kunnen 40 deelnemers plaatsen.

Geïnteresseerde school- en clubschakers van binnen en buiten de Haagse Schaakbond kunnen zich inschrijven bij de jeugdleider Frank Thoma.

Artikel aangelegd op: 02-06-2015
 
© 2018 Haagse Schaakbond
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.