Haagse Schaakbond

Home
Clubs
Agenda
Contact
Senioren
HSB
Competitie
Wedstrijden
PK HSB 2018
Algemeen
Groep A
Groep B
Deelnemers
Reglement
Kampioenen
Jeugd
Algemeen
Wedstrijden
Grand Prix
Inschrijven GP
NK12
Schaakles
Druiventoernooi
Algemeen
Aanmelden
Contact / Route
Deelnemers
Nieuws
SHTV en Promotie winnaars bij Jeugdclubcompetitie C en E
Geschreven door Dingeman van Nies   
14-12-2014
Op zaterdag 13 december organiseerden de HSB en SV Promotie de jeugdclubcompetitie voor de C en E-categorie. Vijf clubs uit de Haagse regio hadden een of meer teams afgevaardigd.

Er werd gespeeld op de thuislocatie van Promotie in het wooncentrum aan de Gondelkade in Zoetermeer.  De mix van jong en oud in de barruimte en het Atrium werd niet door iedereen op waarde geschat. Het gekwetter en enthousiaste gedrag van onze jonge schakers wekten bij een enkele oudere enige irritatie op. De volgende keer zullen we daar wat meer aandacht aan geven.

In de speelzalen werd wel serieus geschaakt. In de C-categorie bleek SHTV dit seizoen oppermachtig. Met een ijzersterk team walste SHTV 1 bijna letterlijk over alle andere teams heen. Cor Kanters en Justus van Klaveren wonnen al hun vijf partijen. Promotie C1 bleef deze keer drie matchpunten achter op SHTV door verlies tegen SHTV en een verrassend gelijkspel in de eerste ronde tegen Promotie C2. SHTV plaatst zich voor de KNSB meesterklasse C.

Topscorer-medailles werden uitgereikt aan:  Miro Salih (Promotie C2), Shamati Willemse (Pionnetjes C2), Aurelius Wijtsma (Bobby Fischer C1), Nathaniel Willemse (Pionnetjes C1), Bram Albertus (Promotie C1) en het winnende team van SHTV C1.

  Eindstand C-categorie  match  bord 
SHTV C1 10 18
2 Promotie C1 7 12
3 Pionnetjes C1 5 12
4 Promotie C2 5 8,5
5 Bobby Fischer C1 2 5,5
6 Pionnetjes C2 1 4

detail-uitslagen C-categorie

In de E-categorie was het spannender. Dat lag voornamelijk aan het team van Bobby Fischer. Hoewel dit team slechts drie spelers telde (en elke wedstrijd dus met een 1-0 achterstand begon) weerde het  zich als jonge leeuwen tegen de andere teams. Yusri en Amin Hamhaoui wonnen samen 7 van hun 8 partijen. Alleen tegen Promotie boog Amin na een lange strijd het hoofd voor Niels van der Meer. Promotie E1 werd daarom kampioen. Botwinnik E1 deed het ook dit seizoen weer goed en legde beslag op de tweede plaats. Beide teams plaatsen zich voor het NK E-teams.

Topscorer medailles gingen naar: Yusri Hamhaoui (Bobby Fischer E1), Ysha Chen (Pionnetjes E1), Djezz Kanbier (Promotie E2) en de bekerwinnende teams van Promotie en Botwinnik.

  Eindstand E-categorie  match   bord 
1   Promotie E1 8 13
2 Botwinnik E1 5 9
3 Bobby Fischer E1 3 7
4 Pionnetjes E1 3 5,5
5 Promotie E2 1 5,5

detail-uitslagen E-categorie


Artikel aangelegd op: 14-12-2014
 
© 2018 Haagse Schaakbond
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.