Haagse Schaakbond

Home
Clubs
Agenda
Contact
Senioren
HSB
Competitie
Wedstrijden
PK HSB 2018
Algemeen
Groep A
Groep B
Deelnemers
Reglement
Kampioenen
Jeugd
Algemeen
Wedstrijden
Grand Prix
Inschrijven GP
NK12
Schaakles
Nieuws (jeugd)
Tosti problemen bij geslaagde Grand Prix 3
Geschreven door Rogier Zoun   
24-11-2014
Afgelopen zaterdag 22 november was alweer de 3e Grand Prix van dit seizoen. Georganiseerd door sv Botwinnik in Zoetermeer. Voor sommige kinderen de laatste kans om nog in het jaar 2014 een prijs te scoren.

Evenals met de eerste twee Grand Prix toernooien was de opkomst weer geweldig. Met precies 150 deelnemers was het een gezellige volle bak. Het is leuk om te zien dat er steeds meer basisschoolkinderen meespelen, die zelf nog niet op een schaakvereniging spelen.

De top drie van elke groep ging met een leuke beker naar huis en in de formule-groepen was zoals altijd geld te winnen. Er werden mooie partijen gespeeld en soms is het ook juist weer tenenkrommend om als jeugdleider niks te mogen zeggen over bepaalde zetten.

Met de consumptiebon kon elke speler iets te drinken en te eten halen bij de mensen van de catering. Ze moesten er hard voor werken, want er werd veel gedronken en gegeten. Het grootste probleem was het Tosti-tekort. Er werden zoveel tosti´s verkocht, dat er op de helft van het toernooi geen boterham meer over was.

Gelukkig kon er nog op tijd nieuw brood gehaald worden, zodat het gelukkige nieuws verspreid kon worden dat er weer tosti´s waren. Daarna werd de aanloop weer zo groot dat mensen op een wachtlijst kwamen voor een tosti en de wedstrijdleider soms zijn microfoon moest afstaan voor het bericht dat er weer een tosti kaas klaar was.

Het toernooi verliep soepel en als organisatie hebben we een gezellig toernooi beleefd.

Natuurlijk een groot bedankje aan alle wedstrijdleiders, die zich de hele middag hebben ingezet om de groepen zo soepel mogelijk te laten verlopen.
Artikel aangelegd op: 24-11-2014
 
© 2018 Haagse Schaakbond
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.