Haagse Schaakbond

Home
Clubs
Agenda
Contact
Senioren
HSB
Competitie
Wedstrijden
PK HSB 2018
Algemeen
Groep A
Groep B
Deelnemers
Reglement
Kampioenen
Jeugd
Algemeen
Wedstrijden
Grand Prix
Inschrijven GP
NK12
Schaakles
Druiventoernooi
Algemeen
Aanmelden
Contact / Route
Deelnemers
Nieuws (jeugd)
Schaaktoernoooi scholieren
Geschreven door Frank Thoma   
23-11-2014
Al enige jaren vindt aan het begin van elk kalender het schoolschaakkampioenschap voor team uit het basisonderwijs plaats. Eerst met voorronden waarin de plaatsen voor de halve finale te verdienen zijn en tenslotte met een finale.
Minder bekend is dat de Haagse Schaakbond ook een kampioenschap voor de scholieren individueel organiseert. Daardoor kwamen er in het verleden vrijwel alleen maar spelers uit Den Haag en directe omgeving op af. Dat is jammer omdat het ook hier een leuk toernooi betreft dat we niemand willen onthouden.

Het schoolschaak is een speerpunt in het beleid van de HSB en daarom heeft de jeugdcommissie van de schaakbond ook gemeend alle betrokkenen bij het schoolschaken te moeten informeren. Docenten, contactpersonen bij de bekende scholen, ouders enz. Zij zijn inmiddels persoonlijk aangeschreven.
Ook, of vooral zijn schakende schoolkinderen, jongens en meisjes, beginners en gevorderden zeer welkom op zondag 7 december in de Kameleon te Den Haag. Lid zijn van een schaakvereniging is geen voorwaarde. Gewoon een middagje wat partijtjes spelen.

Ik weet dat dit bericht maar kort voor het toernooi tot jullie komt, maar laat je daardoor niet afschrikken. Het is geen toernooi voor teams die waarvan de spelers bij elkaar moeten worden gebracht en de voorbereiding hiervoor is daardoor een heel stuk eenvoudiger.
Alleen de voor- en achternaam van een speler, de schoolnaam en de groep waarin hij of zij zit is van belang bij inschrijving.
Bovendien blijkt dat informatieverstrekking twee weken voor een toernooi het meest doelmatig te zijn. De planning is dan voor iedereen goed te overzien. Vooral voor de kinderen.

Omdat het toernooi in de Sinterklaastijd plaatsvindt gaan we extra ons best doen de kinderen extra te verwennen met prijzen en prijsjes. Voor ieder kind is er een herinneringsmedaille.

Hier staan alle toernooigegevens. Mochten er nog vragen zijn, stuur mij dan gerust een mailtje: frankthoma@tele2.nl 

De jeugdcommissie hoopt dat ook dit toernooi in de toekomst bij veel scholieren en hun begeleiders  een vast plekje in hun agenda krijgt.
Artikel aangelegd op: 23-11-2014
 
© 2018 Haagse Schaakbond
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.