Haagse Schaakbond

Home
Clubs
Agenda
Contact
Senioren
HSB
Competitie
Wedstrijden
Online
Jeugd
Algemeen
Wedstrijden
Grand Prix
NK12
Schaakles
Rapidcyclus
Algemeen
Pomar - 7 dec.
HSV - 22 februari
HO - 14 maart
DD - 2 mei
SHTV - 13 juni
Archief
PK Veteranen
Algemeen
Deelnemers
Uitslagen en stand
Reglement
OPK 2020
Algemeen
Uitslagen
Deelnemers
Reglement
Nieuws (senioren)
Nieuwe website
Geschreven door Koert ter Veen   
21-12-2005
HSB-forum
Sinds vandaag, 29 augustus, beschikt de HSB over een vernieuwde website, dankzij de inspanningen van Bart Germeys, Paul Koppens, Johan Voorberg en Koert ter Veen.

De bestaande website, voortreffelijk verzorgd door Johan Voorberg, was aan vernieuwing toe. De HSB was immers een van de eerste regionale bonden met een eigen website en de snelle technische ontwikkelingen maakten aanpassingen noodzakelijk. Met name Bart Germeys heeft zich hier op gestort en met succes.

Nieuw is de introductie van een schaakforum, Paul Koppens is de beheerder, met daarbij als mogelijkheid dat elke club die dat wenst een eigen domein voor haar leden kan gebruiken. Om de aantrekkelijkheid van het forum te vergroten wordt er een prijs uitgeloofd voor diegene die het leukste partijfragment uit de komende HSB-competitie op het forum plaatst. De vier prijzen, uit te reiken op 15 november, 1 januari, 15 februari en 1 april worden beschikbaar gesteld door Boekhandel Van Stockum. Het bestuur zal aan de hand van een forumdiscussie de uiteindelijke criteria bepalen.

De rubriek Stelling van de Week zal worden verzorgd door Ted Barendse. Via een poll op het forum zal worden gepeild waar het meeste behoefte aan is: combinaties, strategie in het middenspel, toreneindspel of overige eindspelen.

Teamleiders zullen in de gelegenheid worden gesteld om direct na de wedstrijd het resultaat op de website te zetten, waarna meteen de nieuwe stand in de poule verschijnt.

Het spreekt voor zich dat er de komende weken verder aan de website wordt gesleuteld. Het archief wordt bijgewerkt en aan het eind van de week zijn de clubs op de juiste wijze ingevoerd.

Het bestuur van de HSB hecht zeer aan een goede communicatie met de schaakclubs en ziet de website en het forum eveneens als een belangrijke manier de relatie tussen de clubs te verbeteren. Het op deze wijze voorwaarden scheppen is een wezenlijke bestuurstaak; het is aan een ieder om daar gebruik van te maken.

Artikel aangelegd op: 29-08-2005
 
© 2020 Haagse Schaakbond
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.